Citroën Berlingo: weinig remdruk

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

hallo pas geleden heb ik aan mijn citroen berlingo het een en ander vervangen zoals de handremkabel rechts achter links achter de remcilinder en remleiding zowel koper als rubberen slang ook de wiellager links achter is vervangen . sinds dat deze dingen zijn vervangen krijg ik niet meer de juiste remdruk kan het pendaal vrij ver induwen maar net niet tegen de bodem heb al in de garage laten kijken die vonden een lekkage in de rubberen slang dus hebben deze vervangen en vervolgens de remmen weer ontlucht alleen nog steeds het probleem dat er weinig druk in het systeem komt is het zo dat je aan beide kanten de remcilinder tegelijk moet vervangen ? of is het een ander probleem ?

marvie

Geplaatst door marvie (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Denk dat er met het vervangen van de handremkabels, de segmenten of remblokken niet genoeg zijn opgesteld.

marvie (0), 12 jaar geleden

oke dus je moet de remblokken verder uit elkaar stellen met dat stervormig boutje en daarna de kabel pas aanspannen voor bij de handrem

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Volgens mijn gegevens zitten er bij jouw Berlingo, remsegmenten gemonteerd. Deze worden gesteld door en zg mechanisme. Deze is hoogstwaarschijnlijk niet geheel ver genoeg opgesteld. Normaal gaat dit automatisch, maar kan zijn dat bij het monteren van je handremkabels, deze is ingedraaid door de monteur.
Verbeteren doe je door deze weer wat ´uit´ te draaien.

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.