Citroën Xantia: xantia komt niet meer omhoog

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Geachte hydrauliek specialisten,

Van een xantia de rechter voorpoot vervangen ( deze was doorgeroest en heeft de motorkap krom gedrukt ). Er zat druk op het systeem dit weet ik daar ik het systeem niet goed drukloos gemaakt had. En hierdoor de olie uit de veerbol spoot.
Na het vervangen van de poot komt de auto niet meer omhoog, de stuurbekrachtiging werkt wel. De ontlastkep verschillinde malen open en dicht gezet.
Oorzaak??

herminator

Geplaatst door herminator (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

ontluchten

herminator (0), 13 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor de reactie, waar moet ik deze ontluchten ? Via de ontlastklep ? Of op een ander locatie .

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

aan de voorkant, zit een 13mm boutje als ik het me goed heug

herminator (0), 13 jaar geleden

Bedoel je de ontlastklep op de voorraadbol ? Dit is een bout met een 12 mm kop. Deze heb ik diverse keren open en dicht gezet. Auto heeft wel een half uur gelopen zonder enige beweging.

mecano ltd (0) PRO, 13 jaar geleden

Hello herminator, laat de motor draaien, zet het systeem op de hoogste stand, check of er genoeg LHM in de tank zit, wacht 1 a 2 minuten, gebeurd er niets draai de ontluchtings nippel, 12 mm bout los, luister of er ook lucht uitkomt, na 2 sec. dichtdraaien, en gewoon weer wachten, hehaal dit 2 a 3 keer, gebeurd er nog niets laat me het weten.

Cheers, hans

herminator (0), 13 jaar geleden

Hallo Mecano, er gebeurt dus helemaal niets. Het lijkt erop dat er een of ander klepje op rondpompen staat. Ook de remmen hebben geen druk.

herminator (0), 13 jaar geleden

Heren,

Het probleem is opgelost, mijn collega heeft de zaak drukloos gemaakt toen we aan de klus begonnen. Achteraf blijkt dat hij de ontlastbout helemaal eruit heeft gehad. Hierdoor is het kogeltje in de smeerput gevallen en kon het systeem dus nooit op druk komen.
Kogeltje geplaatst en ontlucht. alles oke. Auto ontlucht ik opgelucht.

Highway (155) PRO, 13 jaar geleden

bedankt voor je feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.