Dacia Sandero 2017: Accu

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Motorcode: H4B B4, Motorinhoud (cc): 900, Vermogen (kw): 66

Mijn Sandero is 5 jaar en 4mnd oud. Hij wilde net niet in een keer starten. Denk dat de accu aan vervanging toe is (en ik doe er altijd veel langer mee). Er zit een (oem) Varta 24410.8276R in van 60Ah em 510A.
Zie op internet (kentekencheck) een Bosch van 70Ah en 760A. Bosch schijnt wat langer mee te gaan, maar op de ene site lees ik dat een hogere capaciteit altijd kan, maar op een andere site dat sommige auto's geen hogere capaciteit mogen. Wat is waar?

Bergamin

Geplaatst door Bergamin (70) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dacia Sandero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

1 jaar geleden - kaleido 1

Gewoon er in zetten wat er in hoort.
Dynamo en de rest is afgestemd op de juiste accu.
Wat gebeurde er dan bij het starten ?

1 jaar geleden - Bandenmannetje

Kentekencheck voor accu's doet maar wat. TIP: geen Bosch.............drama accu's

Let op of het EFB of AGM is en neem hetzelfde weer.

1 jaar geleden - Bergamin

Het is EFB. Wat betekent dat? Wat er nu in zit van Varta zie ik nergens te koop, ook niet op de site van Varta. En als ik die oem-code op internet invoer zie ik meerdere merken, ook met 60Ah, maar meestal met hoger Ah en de A waarde is altijd hoger.

1 jaar geleden - Bergamin

Hij start wel, maar sloeg fractie later aan dan ik gewend ben.

1 jaar geleden - kaleido 1

Dan naar een automaterialen zaak en dezelfde accu halen , dit is een speciale accu , zou zelfs kunnen zijn dat hij aangemeld moet worden omdat hij nieuw is zodat de diverse systemen weer juist werken.

1 jaar geleden - Bergamin

Gezien verschillende reacties ook buiten het forum contact opgenomen met ANWB Experts. De reactie: Als uw auto voorzien is van een start-stop systeem moet er altijd een accu gemonteerd worden van het type EFB of AGM, een gewone calcium/calcium accu volstaat niet.
De accu die ANWB monteert is er eentje met AH 70Ah en CCA 660A. Inderdaad kan het plaatsen van een accu met een iets grotere capaciteit geen kwaad maar groter is echt niet altijd beter.
Zowel Varta, Bosch als de accu van ANWB leveren prima accu’s en na vervangen hoeft de accu niet aangemeld of ingeleerd te worden.
U zou de Bosch 0092 S4E 081 -S4E08- S4E kunnen monteren, de Varta 570500076d842 of de Wegenwacht vragen om de accu te testen en eventueel te vervangen.
De geadviseerde accu's zijn dus allemaal zwaarder dan mijn huidige die overigens nergens meer te krijgen is. Ben er dus uit. Dank voor de support!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia Sandero of stel zelf een nieuwe vraag.