Dacia DUSTER 2024: Cruise control

Bouwjaar: 2024, Brandstof: Benzine, Motorcode: H4M C6, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 69

Zoek naar een mogelijke oplossing: Sinds half augustus 2024 hebben we een Dacia Duster Hybride 140
De werking van de Dacia is dat hij veel te snel/ heftig naar o.a. zijn vooraf gestelde snelheid teruggaat. En ook als je via nummerbord herkenning van 50 km/h naar 80 km/h doorschakelt. Je ziet dan ook in de digitale weergave van het vermogen dat deze even erg doorschiet naar een hoger vermogen alsof je het gaspedaal volledig indrukt
Lijkt ook wel alsof je zoals bij een automaat een kickdown functie activeert. Als de ingestelde snelheid 80 km/h is en je rijdt 70 en je reset dan ga je naar mijn gevoel veel te snel/ heftig naar de 80 Km/h terug. kost volgens mij ook veel meer energie c.q. brandstof. Met een andere zelfde type gereden en een Dacia Jogger Hybride hier hetzelfde lijkt iets minder maar geen significant verschil. Ook de overname en opname is niet zuiver gaat ongeveer 3 km over de ingestelde heen of eronder en dan naar de ingestelde snelheid. Bij daling en stijging in b.v. tunnel voel je de cruise control ook werken, remt niet soepel af of soepel bijregelen. Eco stand of regenereer stand van de auto hebben geen invloed op de werking.
Hoop dat omdat het lijkt dat het Dacia gerelateerd is er een mogelijke aanpassing mogelijk is.

Geplaatst door

ckverwil (65)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

je hebt garantie ga er mee naar de dealer.

groetjes jan

jan T 135
badge vip badge

2 weken

Denk dat het" erbij "hoort:. De mijne heeft dat ook.Ik gebruik die mogelijkheid dan ook niet.Dat is ook omdat ik geen 50 of 80 wil rijden ivm dan een wat te lage snelheid.Ik geef gas zoals ik dat wil en bij een km of 4 van de ingestelde snelheid druk ik op reset.Dat werkt ( voor mij) goed.

watercabrio 25

2 weken

Jan T dat is ook mijn conclusie, behandel de cruise control ook zoals je het beschrijft. Wilde alleen weten of er een bedrijf is die b.v. de software kan aanpassen b.v. een tunebedrijf.
Bedankt voor je reactie, de vorige reactie dat de auto onder de garantie valt weet ik ook wel maar bij de dealer vang ik bot . We gaan verder zoeken

ckverwil 65

2 weken

Mijn schoonmoeder had een Duster uit 2023
Deze had het zelfde wat jij omschrijft.
Mee langs de dealer geweest, konden ze niets aan doen.

Plakkie 935
vip badge

2 weken

Mijn vorige Duster was van 2020 en daar heb ik wel het een en ander aan laten passen door een forumlid.
Bij de huidige ( en ook de Jogger al) schijnt alles beveiligd te zijn en kun je niets aanpassen.
Als je dat toch wilt moet je waarschijnlijk richting Polen of zoiets.Daar is vaak veel meer mogelijk.

watercabrio 25

2 weken

Cruise control probleem nog niet opgelost. Probleem en mogelijke oplossing geplaatst in GTHUB een DDT4all platform omdat de auto en software erin vrij nieuw is. Maar ze zijn op zoek.
https://github.com/cedricp/ddt4all/discu...

ckverwil 65

23 uur

Waar is vinkje om deze case te kunnen sluiten?

ckverwil 65

23 uur

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia DUSTER of stel zelf een nieuwe vraag.