Daihatsu Applause: Daihatsu applause 1998 toerental begrenst?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

[url=http://img352.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img352.imageshack.us/img352/7411/...[/img][/url]

Ik heb dus een applause uit 98.

Maar als ik gas geef dan stopt de toerenteller bij 5250 toeren terwijl het rode pas begint bij 6500 toeren.

Het lijkt dus net of hij begrenst is.

Weet jullie hoe dit komt of hoe ik het op kan lossen?

Groeten Martin

gajinm

Geplaatst door gajinm (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Applause? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

rctkoehler (0), 16 jaar geleden

Nou ik heb een automaat versie van die auto, en als ik eens een gekke bui heb en hem door trek, komt i wel boven de 5200. Volgens mij ergens rond de 6300rpm o.i.d. en een enorm gebrul :-) en dan de automaat overschakeld.

Wel een enorm comfortabele auto als je het mij vraagt.

gajinm (0), 16 jaar geleden

ja het is zeker een comfortabele auto.

Alleen ik vind het dus vreemd dat hij bij mij niet verder door trekt en bij andere wel dus ik zou graag willen weten of iemand weet hoe het komt of een oplossing ervoor heeft dat het niet meer zo is.

rctkoehler (0), 16 jaar geleden

Ik kan mijn 1e auto nog herinneren. Een cuore uit 1987 die met een vervuild benzine filter niet harder meer wilde dan 80km/u, en gewoon niet veel toeren wilde draaien. Hij ging dan hevig stotteren, maar dat is bij jou geloof ik niet het geval.

Wat gebeurt er precies als je zo veel toeren maakt?
Komt hij ook niet hoger als je in z'n vrij gas geeft op die manier?
Of klinkt het echt als of hij in de toerenbegrenzing gaat? Die zit er namelijk wel op. Bij de Charade zit hij ergens op 6900rpm en bij de applause op 6500 o.i.d.

Weet je wie de vorige eigenaar was? Bij sommige leaseauto's doen de leasemaatschappijen de toerenbegrenzer lager afstellen. Al denk ik niet dat deze auto's snel zouden worden geleased ;-)

Je kuntook eens kijken of je met de hand (bij de gaskabel onder de motorkap) wel verder kunt komen. Zet je gewoon ff iemand achter het stuur en dan ga jij gassen onder de kap.
Als hij dan wel verder gaat, is d'r iets met de afstelling v.d. gaskabel.

Grt,

Raymond

gajinm (0), 16 jaar geleden

is geen lease auto geweest.

en als ik via de gaskabel doe gaat hij ook niet verder maar het is in elke versnelling vrij t/m zijn 4de in ieder geval.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Applause of stel zelf een nieuwe vraag.