Daihatsu Cuore 2004: Is E10 écht slecht?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: EJ, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 43

Hallo allemaal,
Sinds 3 weken heb ik een Daihatsu Cuore gekocht uit 2004, mede vanwege de betrouwbaarheid en lage kosten. Nu heb ik afgelopen 2 keer netjes E5 getankt, dat wat voorgeschreven wordt. Nu heb ik een kennis die bij de BMW garage als monteur werkt, die adviseert omstebeurt E5 en E10 te tanken, vanwege de lagere kosten, en aangezien ik de auto niet maanden stil laat staan. Ik dacht toch nog even controleren via jullie; kan het kwaad soms gewoon E10 te tanken met mijn auto? Zeker vandaag de dag scheelt het €0,30 per liter.

Julianteriele

Geplaatst door Julianteriele , lid sinds 2 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

JGC, 2 maanden geleden

Als je die auto niet lange tijd stil laat staan zal het wel loslopen met afwisselend tanken. Zeker als je ook je tank niet helemaal leegrijdt voor je er E10 in gooit.

Plakkie, 2 maanden geleden

persoonlijk zelf zou ik het bij E5 houden.
Heb al genoeg wagens gehad die wel geschikt waren voor E10, maar toch een hoop ellende hadden na gebruik van E10

DENNISTDi, 2 maanden geleden

Ik heb een charade 1990 geen problemen mst e10. En een cuore nu 1 jaar getankt mst e10 in duutsland....30.000km geen problrmen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.