Daihatsu Charade: kleppen stellen?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 16v

Ik heb weleens gehoord dat het bij elke onderhoudsbeurt bij mijn Charade de kleppen gesteld moeten worden. Is dit echt zo belangrijk en wat kan er gebeuren als ik dit niet doe?

emilio3333

Geplaatst door emilio3333 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Luiehond (0) PRO, 17 jaar geleden

Hahaa, dit is wel degelijk belangrijk. Het hoeft niet elke beurt, zo betrouwbaar zijn die jappen wel, maar controleer het wel tijdig. Zo om de 30.000 km. Kijk, de kleppentrein slijt, zoals elk bewegend deel in de auto. Als je de kleppen niet stelt, wordt de speling steeds minder doordat de kleppen steeds dieper in de zetels komen te liggen, die slijten namelijk. Dit heeft tot gevolg dat de kleppen steeds langer openstaan per omwenteling van de nokkenas. De kleppen worden hierdoor steeds langer blootgesteld aan de warmte die in de verbrandingsruimte heerst. De klep raakt een enorm deel van die warmte kwijt door het raakvlak met de klepzetel. Als je die tijd inkort, koelt de klep dus minder, en worden de zetels ook warmer. Wat weer overmatige slijtage van de kleppen en zetels tot gevolg heeft. UIteindelijk wordt de passing van de klep in de zetel steeds minder, en beginnen de kleppen te verbranden. Hierdoor gaat de motor steeds slechter lopen, en is uiteindelijk een koprevisie nodig. Dit is allemaal langetermijn werk. Tijdig stellen voorkomt overmatige slijtage en is dus beter. Nu zijn jappen wel zo betrouwbaar dat je het best lang kunt uitstellen, maar laat het zo af en toe wel doen!

ik hoop dat je hier wat mee kunt.
m.vr.gr.
Sjoerd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.