Daihatsu Charade: Koelwater temperatuur meter blijft dood in de hoek liggen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300 16V automaat G200

Hallo,

De koelwater temperatuurmeter (in dashboardklok) komt niet los. Auto wordt wel warm en de koelfan slaat ook wel aan na een lange tijd stationair lopen. Ik heb de sensor in het blok (direct achter de verdelerkap) ook vervangen, maar dit heeft geen resultaat gehad. Was dit wel de goede sensor die ik heb vervangen of wordt de meter die in de dashboardklok zit door een andere sensor aangestuurd? Of is misschien de meter in de dashboardklok zelf stuk, of de bedrading ertussen?
Wie kan me hier meer over vertellen of heeft dit ook al eens eerder bij de hand gehad. Ik heb de auto met dit probleem gekocht maar ik wil wel graag de boel in de gaten kunnen houden.
Ik denk niet dat er iets mis met de koeling aangezien ik met de auto ook gelijk 160 km moest terugrijden na aankoop, dit is allemaal zonder problemen verlopen.

Tinus2608

Geplaatst door Tinus2608 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1660) PRO, 10 jaar geleden

Sensor met 1 draad er aan ?

Tinus2608 (0), 10 jaar geleden

Nee met 2 draadjes.

kaleido 1 (1660) PRO, 10 jaar geleden

Je zou het stekkertje even door kunnen lussen en kijken of de meter reageerd.

Tinus2608 (0), 10 jaar geleden

Oke je bedoelt dus de 2 pooltjes van het stekkertje met elkaar verbinden en dan moet de wijzer van de temperatuurmeter iets gaan aangeven?
Als dit niet gebeurt is de meter in de tellerklok stuk of ergens een breuk in de bekabeling van de sensor naar deze temperatuurmeter , als ik je goed begrijp.

kaleido 1 (1660) PRO, 10 jaar geleden

Dit zou ik in iedergeval eerst proberen en uitzoeken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.