Daihatsu Charade: koken van de koelwater

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

ik heb mijn koelstof bij gevuld nu is het zo naar 10minuten gaat hij koken en gooit het koelwater er uit wat zou dat kunnen zijn
ik heb alles gekontroleerd maar hij blijft het doen na 20 minuten termostaat is goed waterpomp is goed zit geen water bij de oilie
zie ook geen wite rook van uit de uitlaat hij blijft maar koken

roberto44

Geplaatst door roberto44 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

golfprobleem (0), 13 jaar geleden

Heb je al onderzoek gedaan naar de waterpomp, die pompt het water rond zodat het koelt, in de radiator koelt 't en daar komt 't niet meer dus.

Nu kan dat een defecte thermostaat zijn, daar zou ik aan denken, zo eentje die niet open gaat als je water te warm is, zoals nu. Als ie open gaat stroomt het water in de radiator om te koelen.

Als je de thermostaat eruit haalt kan je 'm testen in een pannetje met water, dat laat je koken en bij de temperatuur die op de thermostaat staat gaat ie open, doe dit gewoon meteen.

Deze thermostaat gaat niet meer open, of je waterpomp is stuk.

Alle andere dingen zijn dat je radiator lekt of verstopt zit, of een andere verstopping in je koelsysteem zit. Een koelvin die niet werkt, meestal is rijwind genoeg.


Marco

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Vastzittende (dichte) thermostaat kun je erg eenvoudig testen. Wordt de radiateur wel warm? Voorzichtig proberen, kan heet zijn.
Draait de koelvin wel?

roberto44 (0), 13 jaar geleden

ja de radiateur word warm ook al de slangen en de koelvin draait ook en waar kan ik de tremostaat vinden

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de radiateur warm wordt en de koelvin draait, zou ik het niet zoeken in de thermostaat.
Waterpomp probleem of koppakking lek.

roberto44 (0), 13 jaar geleden

dan moet er toch water bij de olie zitten of de olie vuil zijn

golfprobleem (0), 13 jaar geleden

Heb je al gekeken naar de thermostaat, hij kan ook open blijven staan, dan circuleert je water de hele tijd. Ik denk toch dat je waterpomp het niet meer goed doet, en dat dan je koelwater niet rondgaat en in je blok gaat koken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.