Daihatsu applause: lekke koppaking of wat anders ?

Bouwjaar: 1992

hoi, ik ben bang dat mijn applause een lekke koppaking heeft. Moter loopt al na een half uurtje rijden warm. Geen lekkages te vinden, vloeistof kookt over uit overloop vaatje. Geconstateerd dat er ook schuim in leidingen zat. Ventilator gaat wel draaien.

Als het inderdaad een lekke koppaking is, is het te doen om het zelf te vervangen ? Wat kost het om het te laten doen ? bij een merkdealer laten doen ?

Wie kan/wil mijn vragen beandwoorden ?

alvast bedankt !

fokkehuisman

Geplaatst door fokkehuisman (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Applause? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Butsman (0), 19 jaar geleden

Als je ventilator wel gaat draaien en de radiateurslangen zacht worden van de warmte dan is je termostaat nog ok!

Victor11769 (0), 19 jaar geleden

Das een handige tip, jeroen!

Fokke, lijkt erop dat je lekke koppakking hebt. Ik zou dit niet bij de dealer laten doen, iemand anders kan t ook wel. Ik heb geen ervaring met de applause dus weet niet of je de kop moet vlakken. gezien bouwjaar vd auto ook niet te veel geld insteken!

Kijk verder ook nog waarom de koppakking lek is gegaan. Je zegt dat er niets lekt en je ventilator werkt. Ja dan is je ventilator goed en de sensor ook. Maar je mechanische thermostaat misschien niet of je waterpomp.
Wel ff checken anders gaat je nieuwe koppakking er ook weer snel aan

succes

ton11585 (0), 19 jaar geleden

met draaiende moter even in expancivat kijken of er lucht in de uitstroom vanaf het cylinderblock zit of oliepeilstok er uit halen als er water aan zit is de koppakking rot

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Applause of stel zelf een nieuwe vraag.