Daihatsu applause: problemen koeling

Bouwjaar: 1993

hallo

ik heb het volgende probleem: vandaag bij constant rijden is de temp.meter in eens omhoog geslagen was gestopt en zag dat de water aan het borellen was ben rustig naar huis gereden, na een tijdje had ik de auto gestart en was hellemaal niets aan de hand alleen dat de water begon te koken omdat de ven niet in sloeg, maar op het dashboard ging de temp.meter niet eens omhoog het bleef gewoon mooi in het midden staan maar toch ging het water koken, is dan de thermoschakelar kapot en de temp.sensor van de meter??
heeft iemand een idee wat het is?? bedankt ohja het is een 1.6 16xi met 22odk op het tellet

remus9461

Geplaatst door remus9461 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Applause? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

hou het maar op een koppakking
je kunt dit laten testen door druk op de cilinders te zetten

remus9461 (0), 19 jaar geleden

maar die is al niet zo lang gelede vervangen,en je voelt geen druk in de slangen.maar waar zit de thermostaat en hoe kan ik de zaak ontluchten

ovi (0), 19 jaar geleden

Als uw ventilator niet aanslaat of uw thermostaat gaat niet open wordt uw water te warm en borrelt uit uw expansievatje.Wanneer u dan water bijvuld blijft er een luchtbel in uw systeem zitten.Lucht zet uit en duwt wederom uw water naar buiten en dan ben je terug bij af.De symtomen zijn dus hetzelfde als bij een defekte koppakking dus let een beetje op dat ze die niet onnodig vervangen.
Dus koelvloeistof bijvullen en goed ontluchten.
Eventueel de wagen van voor opkrikken zodat de lucht naar het hoogste punt kan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Applause of stel zelf een nieuwe vraag.