Daihatsu Charade: los spiegelglas voor linkerbuitenspiegel

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine

Hallo,

Voor inmiddels de 4e of de 5e keer in korte tijd is de linkerbuitenspiegel van onze Charade vernield. De spiegels zijn voorzien van een electrische bediening. Jaren geleden kon ik het losse spiegelglas kopen bij de dealer, de brokken van de oude verwijderen en een nieuw spiegelglas er oplijmen. Goed genoeg, want de rest van de spiegelunit is prima.

De laatste keren dat ik dat wilde kon het losse spiegelglas niet (meer) worden besteld/geleverd en zat ik aan een complete unit vast. Ook via de sloop kreeg ik een hele unit in mijn handen. Het is voorgekomen dat ik weet niet waar heen moest om zo'n spiegel te krijgen.

Weet iemand of er universeel spiegelglas te verkrijgen is dat ik er weer zoals vanouds op kan lijmen ? Of is het leverprobleem van het spiegelglas (onderdeelnr: 87947-87701) inmiddels weer verleden tijd ? Ook andere ideeën zijn welkom !

Dank !
Ben

bcty01

Geplaatst door bcty01 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 14 jaar geleden

al bij een automaterialenzaak geprobeerd ? (bv Brezan)

bcty01 (0), 14 jaar geleden

Dank, Sjaak10918.

Ik was vanmiddag bij een automaterialenzaak en daar heb ik het verhaal ook uitgelegd. Zij kwamen idd met de oplossing: een kunststof plaatje/vel waarvan een spiegel op maat te knippen is. Vastzetten met het bijgeleverde tape, beschermfolie verwijderen en voila een "nieuwe" spiegel. Spiegelglas is niet zo mooi vlak als een origineel, maar verder prima. Bijkomend voordeel: het kunststof is flexibel dus breken/barsten zal deze ook niet zo snel !

De Daihatsu-dealer waar ik gisteren was, is nog steeds aan het zoeken, denk ik, want ze zouden me nog terugbellen, maar dat is tot nu toe nog niet gebeurd....

Gr, Ben

sjaak10918 (0) PRO, 14 jaar geleden

ik moet zeggen dat ik daar nog nooit van gehoord heb. Weer wat geleerd en mooi dat je geholpen bent.

rmc (0), 14 jaar geleden

ik zou gewoon bij een glasboer een stukje spiegelglas op maat laten snijden
en vast kitten met bv polymax

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.