Daihatsu Cuore: stotteren en soms afslaan van de motor

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.8 3cil

hallo, ik ben aan een cuore bezig en deze stotterd en slaat soms af ik heb niuwe bougies + kabels rotor verdelerkap alle stekkers ingespoten met water werend middel.

als de auto afslaat krijg je hem de eerste 5 minuten ook niet meer aan als je nu ff wacht dan springt hij meteen weer aan.

mvg kim a

kim a

Geplaatst door kim a (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

kim hoe zit het met de contact punten deze horen ook bij de onsteking.
dus nu moet je eerst nog de contactpunten vervangen en ik denk dat het verstandig is de condensator gelijk mee tenemen.
je moet natuurlijk wel de contactpunten goed afstellen en daarna de onsteking zelf afstellen.
zie je dit niet zitten laat dat dan bij de garage uitvoeren.

groetjes jan.

kim a (0), 17 jaar geleden

jan, bedankt voor je reactie als ik me niet vergis heeft deze een electrische ontseking. de cuore is trouwens van september 92 en niet 91 ik had me vergist. ik zag namelijk geen contact punten zitten alleen 2 zwarte plastic kapjes waarop stond dont remove. als je het gas pedaal een beetje indrukt begint hij hoog laag te lopen

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

nee kim dan heb je geen contactpunten meer.
controleer al de vacuumslangen eens op scheuren en lekkage.

groetjes jan.

Wauter (0) PRO, 17 jaar geleden

Hier zijn al vele topics over geweest, lees die maar eens na.

kim a (0), 17 jaar geleden

jan bedankt weer voor je reactie ik zal de slangen eens controleren en ik hoop maar dat er 1tje lek is dan ben ik eindelijk van die cuore af dat is acht een zorgen kindje.
mvg kim

wouter jij ook bedankt voor je tip maar ik had al alle topics van de proffesionals en particulieren door gespit en de meeste hebben het over kabels aan massa leggen en zo een onzin dat is toch maar uitstel van exicutie ik los liever het probleem zelf op in plaats van opschuiven. het schijn trouwens dat jij daar een expert in bent in die cuore ellende ik hoop dat je nog een goeie tip voor me hebt waar ik ook nog heen kan kijken eventueel.
mvg kim

Wauter (0) PRO, 17 jaar geleden

Grote kans dat het met de carburateurafstelling te maken heeft, zal je toch echt aan een dealer (met kennis) over moeten laten.

kim a (0), 17 jaar geleden

hei wauter weer bedankt voor je reactie ik ga het zelf eens proberen ik zie wel het kan nauwelijks erger worden dan dat het al is. maar ik heb zo een voor gevoel dat dat niet het enigste probleem is ik denk dat het een samen loop van omstandigheden is maar ik zie wel laat wel wat weten over het resultaat.

Wauter (0) PRO, 17 jaar geleden

Klepspeling is ook heel belangrijk bij deze auto

kim a (0), 17 jaar geleden

wauter bedankt weer voor de tip. de cuore tikt inderdaad een beetje dan ga ik daar mee beginnen en dan dde carburateur eerst maar eens schoon maken en dan kijken hoe die loopt want hij loopt stationair ook wel erg hoog als hij koud is. dat is trouwens weer een nieuw euvel ik ga meteen morgen aan de slag ik hou je op de hoogte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.