Daihatsu Cuore: Stotterende Cuore

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine

ik weet het , er al eerder geschreven hierover maar toch wil ik jullie advies. De Cuore van mij dochter start en rijdt goed maar soms bij stottert hij. Of reageert niet op gas geven, even later is alles weer ok. Wat heb ik al gedaan: bougies en bougiekabels vernieuwd, benzinedop doorgeprikt, benzinefilter na de tank schoongemaakt.
Wie geeft me advies over de andere dingen die ik kan doen en de volgorde? Waar moet je eerst na kijken. Op het forum lees ik veel dingen maar kan je ook een lijst maken van waarschijnlijkheid?

veel dank in ieder geval voor het advies

Mickey

Geplaatst door Mickey (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

burk1479 (0), 17 jaar geleden

wanneer is het laatst dat je jouw olie hebt ververst?
Ik bedoel hier een kleine beurt mee

Mickey (0), 17 jaar geleden

Olie ververst bij de laatste beurt en dat was ongeveer 3/4 jaar geleden. Maar wat heeft dat met deze klachten te maken?

Wauter (0) PRO, 17 jaar geleden

Kleine beurt heeft hier niks mee te maken. Deze auto's hebben een carburateur die zeer gevoelig is voor de afstelling. Gewoon een dealer naar laten kijken. Kijkt ie moeilijk: andere dealer opzoeken. Is moeilijk en specialistisch werk, een monteur met feeling voor het probleem voor nodig.
Helemaal inhoudingsvrij zal ie nooit worden, waren ze af fabriek al niet.

Mickey (0), 17 jaar geleden

Wauter, bedankt voor je advies. Maar........ ik kan toch wel kleine dingetjes eerst doen zoals verdeelkap controleren, vacuumslangen controleren , choke en gasklep schoonmaken etc. Misschien carburateur cleaner door benzine doen. Helpt dat niks, dan naar de dealer?

Leo65141 (0) PRO, 17 jaar geleden

Is de klepspeling weleens gecontroleerd ????
Controleer ook de onstekingstijdstip, 7graden voor onst met de vacuumslangen los

Wauter (0) PRO, 17 jaar geleden

Klepspeling is idd ook heel belangrijk Leo, ik ga er alleen van uit dat dit soort zaken al gedaan zijn. Zoniet, Mickey: kleppen stellen.
Maar uit ervaring weet ik dat dit verhaal bij de dealer zal eindigen.

Mickey (0), 17 jaar geleden

Ja dat denk ik ook wel Wouter. Ik ben wel handig maar ben natuurlijk geen automonteur. Maar toch...........lees ik vaak op dit forum dat wel eens dingen op eenvoudige wijze verholpen kunnen worden buiten de garage om. Dus ik doe ik er wel een gooi naar. Wish me luck!

Wauter (0) PRO, 17 jaar geleden

Good luck!

Mickey (0), 17 jaar geleden

Vandaag nieuwe bougies gedaan, verdeelkap schoongemaakt, alle kontakten schoongemaakt, kleppen gecontroleerd (stonden goed), massa uitlaatstuk opnieuw gelegd ( was gebroken), alle slangen gekontroleerd en carburateur schoongemaakt met spuitbus: Tecflow/engine cleaner. Start en loopt prima (deed hij voorheen ook al) maar toch tijdens lange proefrit een keer een hapering. Mijn dochter (het is haar auto) zegt dat ze soms weken rijdt zonder problemen en dan ineens gecontronteerd wordt met inhouden en stotteren van de audo. Ook soms plotsklaps op de snelweg. Dit duurt maar even en daarna rijdt hij weer als een zonnetje gedurende weken. Ik denk dan meer een een vervuilde benzinetank? Heb wel het filter li achter bij wiel gcontroleerd en dat was prima in orde. Denken jullie dat ik de benzine tank moet schoonmaken? Graag jullie ideeen en bedankt zover.

Ivo1 (0), 17 jaar geleden

benzinefilter "controleren"? gewoon vervangen, kost maar een tientje ! Klacht die je omschrijft klinkt IMHO idd als een vuiltje in de leiding ...

Mickey (0), 17 jaar geleden

Benzine filter was bij controle OK , Ivo. Denk de dat ik die leiding helemaal moet schoonmaken? Wat betekent IMHO idd?

Ivo1 (0), 17 jaar geleden

Heb je het filter doorgespoeld, of ...?

IMHO idd = In My Honest Opinion & inderdaad

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.