Fiat Ulysse: 2 cilinders

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 20 16v ( 136 pk )

Ik heb mijn fiat nu ongeveer een jaar.
Als ik het gas losliet dan viel ie af en toe terug onder zijn stationair toerental en ging dan weer normaal lopen, maar ook als ik reed dan sloeg ie af en toe af, en kon ik hem gelijk ook weer starten, en deed de motor het prima.
een week geleden ging ik weg bij een klant en kreeg hem, na veel moeite aan het lopen en het gele lampje van de onsteking ging branden. het was ong. 5 min van huis, dus ben dan ook heel langzaam naar huis gereden. de volgende dag toen ik hem starte, liep hij op 2 cilinders namelijk 1 en 4. 2 en 3 deden het niet. heb de injectoren gecontroleerd, en daaruit bleek dat er uit 2 en 3 geen benzine kwam. heb daarop andere injectoren gekocht, maar er kwam nog steeds niets uit en ok als ik de stekkers uit de injectoren haal reageren ze niet. Dus ik denk nu aan de bobine, maar wat ik me afvraag is, dat als de bobine stuk mocht zijn, heeft dat dan ook invloed op de injectoren ?? of staat dat er los van ?? dus als de bobine stuk is krijgen de injectoren dan ook geen benzine ?? het was echt van de 1 op andere dag dat het gebeurde, maar dat misschien het af en toe afslaan, misschien al een voorbode was, van wat er nu is gebeurd. Ik hoop dat jullie mij hier uit kunnen helpen.

Groet Freek.

Freek_V

Geplaatst door Freek_V (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ulysse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Slimme ecu's die zien dat er geen verbranding is in een cylinder, schakelen de injector voor die cylinder uit.
Dat doen ze bewust om schade aan de katalysator te voorkomen.

Je kunt ook eerst de foutcodes laten uitlezen. Dat scheelt vaak een hoop geld aan onnodig vervangen onderdelen.
Het kan hier denk ik een defecte bobine zijn, de bedrading daarvan, of de ecu zelf.

Freek_V (0), 12 jaar geleden

Dank je, heb morgenochtend een afspraak bij Fiat om de auto te laten uitlezen. dan maar hopen dat het niet veel is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ulysse of stel zelf een nieuwe vraag.