Fiat Ulysse: fiat ulysse 2,0 jtd loopt op drie cylinders

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: dw10

goeden avond allemaal(of morgen ...)
na een grote beurt aan deze ulysse (tandriem filters olie) heeft de wagen zonder problemen de laatste drie maanden gereden (+-10.000 km) de beurt is hier uitgevoerd en er waren geen byzonderheden.
nu komt de klant terug en heeft de wagen in noodloop en hij loopt op drie cylinders, na starten en weg rijden ging de wagen in eens op 3 toen op twee en daarna als brommobiel door, de klant dacht eerst even zelf te controleren of er een injector stuk zou zijn en er een voor een de stekkers van af te trekken wat het motor lampje en de noodloop tot gevolg heeft gehad(hiervoor liep de wagen slecht maar niet in noodloop)op weg naar de werkplaats reed hij weer op drie cylinders.
de injectoren laten testen en ze zijn niet top meer maar nog wel voldoende, een brandplaatje lekte maar deze zijn allemaal vervangen en zijn dicht, maar kan de 1e cylinder niet meer aan de praat krijgen, heb geen druktester voorhanden op het moment kan dus niet testen of er een klep lekt of een zuiger (denk zelf aan cylinder 1)
maar er is geen overdruk op het carter en er is ook geen zwarte rook of olie verlies.
nu zit ik er wat ver na te denken en vraag me af of er een gemakelijkere diagnose is die ik over het hoofd zie.
met vr.groet john

car-experten.dk

Geplaatst door car-experten.dk (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ulysse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

toch maar eerst compressietest doen.

car-experten.dk (0) PRO, 12 jaar geleden

dat is het meest voordehand liggende ja , maar helaas heb ik daartoe even niet het gereedschap(zoals ik al in het eerste bericht vermelde)maar evengoed gaan we morgen weer met goede moed verder...

car-experten.dk (0) PRO, 12 jaar geleden

probleem gevonden,twee truimelaars gebroken ,nu het volgende probleem maar zal dat onder peugeot posten daar het hier om een psa motor handeld.
bedankt maar weer .mvh john

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ulysse of stel zelf een nieuwe vraag.