Fiat Ulysse: brandstof

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 20 16v ( 136 pk )

Goedemidag,
Had een probleem met mijn auto toen ie in 1 keer op 2 cilinders begon te lopen.
heb de auto uit laten lezen zoals hier aanbevolen. en gaf een paar dingen aan,: bobine en stappenmotor. Heb nog secifiek gevraagd of het de ECU kon zijn, maar volgens de monteur was de kans nihil en gaf ie ook niet aan bij het uitlezen.
Ik heb de bougies en bobine vervangen, en hij liep weer goed, behalve dat als je het gas losliet onder het rijden dat ie dan terugviel onder het stationair toerental tot bijna afslaan, ( dat zou dus komen door de stappenmotor ) en dan weer stationair ging lopen, tot de volgende dag !! toen ie opnieuw weer niet wilde starten.
het lijkt alsof de brandstof toevoer in 1 keer word afgesloten, als je hem start wil ie aanslaan maar daarna niet meer, omdat ie vanmorgen heel even liep en toen in 1 keer uitviel. Als je het contact aan en uitzet dan hoor je een soort van ratelend geluid uit het gasklephuis komen. kan het zijn dat er iets stuk is in het gasklephuis ? en zit de stappenmotor aan het gasklephuis vast waardoor er geen benzine meer word aangevoerd ??

groet Freek.

Freek_V

Geplaatst door Freek_V (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ulysse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Freek_V (0), 12 jaar geleden

en het gele lampje begon trouwens weer te branden.

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

of het de ECU (aansturing) is,of de bobine zelf is redelijk makkelijk te meten in de werkplaats. Is er aansturing op de desbetreffende bobine,dat is de kans heeeeel klein dat de ECU defect is.
Begin eerst een met het (laten) reinigen vande stappenmotor. Mogelijk zijn er dan wat problemen verdwenen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ulysse of stel zelf een nieuwe vraag.