Fiat Sedici: Auto start de ene keer niet, de andere keer prima

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Onze Fiat Sedici heeft sinds een paar weken, soms een probleem met starten. De ene keer start hij prima, zonder dat je iets merkt, een andere keer draait de startmotor heel wat keer rond voor de motor aanslaat, weer een andere keer hoor je het opstartgeluid helemaal niet en slaat de motor dus eigenlijk zonder startgeluid aan. Gisteren deed de motor helemaal niets na een dag stil te hebben gestaan.
Vannacht de accu in een oplader gedaan, deze gaf aan dat de accu gewoon prima was. Vanochtend de accu weer in de auto gedaan en nu startte de motor weer zonder enig probleem.
De garage bevestigde dat de accu prima was, maar kon geen antwoord geven waar het probleem dan ligt. De auto krijgt elk jaar een beurt. In mei was de laatste. De afgelopen weken hebben we voornamelijk korte afstanden gereden. We hoorden de afgelopen weken wel af en toe een soort klein 'rammeltje' onder de motorkap.
Iemand enig idee welk probleem nu het meest voor de hand ligt?

Dee1978

Geplaatst door Dee1978 , lid sinds 3 jaar geleden

1 Reactie

Dee1978, 3 jaar geleden

Het maakt trouwens niet uit of de auto vijf minuten stilgestaan heeft of langer. We hebben het probleem zowel na kort- als langer stil staan.
De auto slaat nooit af als hij eenmaal draait.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Sedici of stel zelf een nieuwe vraag.