Fiat Sedici 2012: remkracht vermindert

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Hallo. Mijn Fiat Sedici 2,0 l multijet diesel van 2012 en met 120000 km vertoont een ernstig probleem dat ik hier kenbaar wil maken. Als ik het rempedaal induw, krijg ik een sterk verminderde vertraging. Soms moet ik het rempedaal teneinde duwen en is de vertraging heel zwak en zelfs ronduit gevaarlijk. Het ligt zeker niet aan de remschijven of remblokken, die zijn ok. In een multi-merk garage heeft men 1 uur gezocht, getest en rondgereden en niks gevonden ! Uiteindelijk zei de garage dat ik de remhoofdcilinder moest vervangen (550 Euro) maar dat ze me niet konden garanderen dat ik dan terug normale remkracht heb. Volgens mij is het geen mechanisch probleem, maar denk ik eerder aan een elecktrisch probleem van een sensor of remhulpsysteem of het ABS. Heeft iemand hier een gouden tip voor mij (niet verkopen natuurlijk) om dit probleem op te lossen ? Of iemand met een gelijkaardige ervaring ? Graag verneem ik het hier.

janderocker

Geplaatst door janderocker (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Sedici? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1325) PRO, 3 jaar geleden

Werkt de rembekrachtiging wel ?
Een paar keer op het rempedaal drukken als de motor uit is , pedaal ingedrukt houden , motor starten , pedaal moet dan naar beneden zakken als de motor loopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Sedici of stel zelf een nieuwe vraag.