Fiat Sedici 2012: verminderde remkracht

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 2,0, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Hallo,
Mijn Fiat Sedici 2,0 l multijet diesel van 2012 en met 120 000 heeft een ernstig remprobleem. Telkens ik het rempedaal indruk, heb ik een verminderde remkracht. Soms moet ik het rempedaal teneinde duwen en is de remkracht sterk gereduceerd zodat het ronduit gevaarlijk wordt. In een multi-merk garage hebben ze 1 uur gezocht en niks gevonden. Het zijn zeker niet de remschijven of remblokken, die zijn nog ok. Iemand suggereerde hier dat mijn rembekrachtiging niet werkt. Dank u wel Kaleido voor de tip, maar helaas, dit is het ook niet. Ik heb je raad gevolgd en het rempedaal zakt inderdaad naar beneden bij starten motor. Ik vermoed persoonlijk nog steeds dat het een elektrisch probleem moet zijn met het ABS-systeem of de remassistentie. Alhoewel ik geen enkel verklikkerlichtje zie flikkeren in het dashboard. Heeft nog iemand tips, suggesties om me te helpen? Ik ben behoorlijk gestresseerd nu als ik op de weg rijd en heb schrik om een aanrijding te veroorzaken. Heel vervelend.

janderocker

Geplaatst door janderocker , lid sinds 7 maanden geleden

3 Reacties

bert klein PRO, 7 maanden geleden

Auto op remmenbank kijken wat het remvermogen is,vooras en achteras eventueel met een pedaaldrukmeter
niet meer dan 50kg pedaaldruk,remslangen willen voor ook wel inwendig dichtslippen vooral als het remvloeistof nog nooit is vervangen.

    dank je wel. Ik maak asap een afspraak bij de dealer - janderocker, 7 maanden geleden

sleutelaar1952 PRO, 7 maanden geleden

Remolie verversen met Dot4, vacuümkleje controleren , zeker even op de testbank

    dank je wel. Ik ga een afspraak maken bij de dealer - janderocker, 7 maanden geleden

bert klein PRO, 7 maanden geleden

Kijk even in de onderhoudsservice als de auto dealeronderhouden is dient dit eerste keer 3 jaar en daarna om de2jaar te gebeuren ,als correct onderhoud is gebeurd behoeft het natuurlijk nu niet.

    dat staat in mijn onderhoudsboek niet genoteerd, moet terug te vinden zijn in de computergegevens van de Fiat - dealer denk ik. Mijn ervaring is dat dit vaak vergeten wordt. Garage's moeten zo veel mogelijk auto's per dag verwerken, helaas meer kwantiteit dan kwaliteit ! - janderocker, 7 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Sedici of stel zelf een nieuwe vraag.