Fiat punto: cvt automaat fiat punto 1995

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine

hallo beste mensen ik heb hier staan een fiat punto van 1995 met een cvt versnellingsbak een automaat dus, deze auto heeft nog geen 70000 km gelopen en de automaat werkt niet naar behoren, nu zou je zeggen dat de automaat stuk is maar daar lijkt t niet op hij lijkt niet te weten wanneer hij moet schakelen, daarmee bedoel ik als je aanrijd in zijn 1 of 2 en dan accelereert dan wil hij te vlug opschakelen dus maakt geen toeren, hij slipt niet maakt geen bijgeluiden alleen zit er geen vermogen in, als je eenmaal op gang bent dan rijdt ie eigenlijk super, alleen bij flink gas geven schakelt hij niet terug, de olie ziet er als nieuw uit en stinkt niet dus waarschijnlijk geen interne slijtage in de bak, misschien een elektronisch probleem, wie heeft er een idee of weet waar ik terecht kan met mijn probleem (heb al een mailtje naar autrans gestuurd maar nog geen bericht)
gr theo

xtheoj

Geplaatst door xtheoj (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

BenNeKe (0) PRO, 16 jaar geleden

waarschijnlijk zijn de koolbortels versleten, deze zitten aan de voorkant op de bak geschroeftin de buurt van het vliegwiel.

MVG Ben Groenen

Marcel_01 (0) PRO, 16 jaar geleden

Beste Theo,

De ECVT van je Fiat is eigenlijk bijna helemaal mechanisch. Als je een probleem met de poederkoppelomvormer hebt, dan krijg je de auto slecht uit en in de versnelling, of de auto komt niet meer van de plaats, of hij slaat direct af.

Allereerst moet de kabel die van het gasklephuis naar de transmissie loopt goed afgesteld worden. Deze heeft invloed op de drukregeling in de poelies.

Met vriendelijke groet,

Marcel
BTS

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.