Fiat Stilo: defecte airco

Bouwjaar: 2004

Hallo,

Bij ons komt een Fiat Stilo abarth met het volgende probleem. Airo op stand low < 16 graden dan wordt de auto net een diepvrieskist. Stand boven de 16 graden dan net een hetelucht oven. Elektrisch gedeelte van de airco al uitgewisseld met een nieuw exemplaar echter zonder resultaat. Heeft iemand misschien eerder dit probleem bij de hakken gehad. Alle reacties zijn welkom

Groeten Ronny

ronald60

Geplaatst door ronald60 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

teczwolle (0) PRO, 18 jaar geleden

versione: Alle typen met automatische klimaatregeling 50
04.04


5010 D 000 AA AUTOMATISCHE KLIMAATREGELING
Luchttemperatuursensor - Informatie voor het dealernet



KLACHTOMSCHRIJVING
De klimaatregeling is traag en/of bereikt niet de ingestelde temperatuur (comfort in het interieur) met name als de bestuurder of de passagier rookt.

TECHNISCHE OORZAAK
Onjuiste werking van de automatische klimaatregeling door vervuiling van het ventilatortje in de sensor nabij de asbak.

WIJZIGINGEN VOOR HET DEALERNET
Voordat de klimaatregeleenheid of andere componenten worden vervangen moet eerst m.b.v. de Examiner de interieur- en de buitentemperatuursensor op fouten worden gecontroleerd; als er geen fouten worden gevonden, ga dan als volgt te werk:

1. Houd een thermometer voor de interieurtemperatuursensor en vergelijk de temperatuur met de temperatuuraanduiding op de Examiner.
2. Als deze twee temperaturen verschillen, controleer dan of de ventilator van de interieurtemperatuursensor (1 - Fig. 1) vervuild is (bijv. met sigarettenas).
3. Verwijder eventueel stof/vuil volledig m.b.v. een stofzuiger.
Fig. 1

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.