Fiat Stilo: Vliegwiel kan het koppel niet aan

Bouwjaar: 2003

Zijn er nog mensen met dit probleem?(stilo 80PK)
Tussen 1500 en 2200 tr/min volgas geven in 3° 4° of 5° versnelling geeft flinke trillingen en inhouden van de auto.Vliegwiel is vervangen,het is veel minder erg nu maar niet OK.De trillings dempers in het vliegwiel zouden door slaan bij max belasting en het trillen veroorzaken.Kent iemand dit probleem?
Een ander probleem is het vreselijke geluid van de achterremmen bij het remmen na achteruit rijden.Niet veel aan te doen volgens de dealer?Iemand een voorstel?

Door

Geplaatst door Door (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

dave1109 (0), 19 jaar geleden

dat trillen ligt gewoon aan de koppeling... of controleer zoiezo even of je thermostaat nie een beetje lekt dat kan ook op je koppelings plaat lopen....

Door (0), 19 jaar geleden

Dank U Dave voor de tip, geen koelwater of olie lek gevonden.
De trilling lijkt een resonantie die ontstaat, enkel en alleen tussen 1500 en 2200 tr / min en bij meer dan halfgas belasting.De koppeling slipt niet, de wagen schokt niet bij optrekken, het toerental loopt ook niet plots op.Er is enkel geluid en trillingen onder de motorkap (soms ook geluid bij stationair toerental bij koude motor).

hus104 (0), 17 jaar geleden

hallo door, heb je misschien nu enig idee wat het was met jou stilo. De mijne 115pk diesel heeft dat probleem ook alleen erg trillen tussen 1900 en 2000 toeren bij meer dan half gas ingedrukt verder doet ie ook lichtjes schokken bij constante snelheid onder de 1500 toeren maar dat is sporadisch maar dat tussen 1900 en 2000 toeren is wel beetje extreem hij doet het alleen in de 4e en 5e versnelling. hoop op een reactie van je groetjes

joep5513 (0) PRO, 17 jaar geleden

Die dealer van jou met eens zijn service news lezen. daar staat de oplossing van het geluid van de remmen. Ik heb het een keer gelezen maar weet het niet meer uit mijn hoofd.
De trilling komt alleeen volgas voor. Dan is een van de binnenste homokineten slecht. misschien voel je het al als je er aan voelt. Anders moet je ze maar eens uit elkaar halen en kijken of eer in eentje een baan zit. Dit komt ook voor bij de JTD.

veel suc6

sneeky (0) PRO, 17 jaar geleden

ook is er voor de Stilo voor dit probleem een update van de software beschikbaar, uit te voeren met de Fiat-examiner met de flash CD-rom.
tot vandaag al 3 wagens een herprogrammatie gegeven en met succes.

groeten, Peter

hus104 (0), 17 jaar geleden

bedankt peter, maar is het niet zo dat ze dan het vermogen naar beneden draaien van de auto dat is absoluut niet wat ik wil vandaar
bedankt

sneeky (0) PRO, 17 jaar geleden

het is niet zo dat ze het vermogen verminderen, volgens de betreffende klanten is de wagen zelfs vinniger geworden.
is een oplossing door fiat voorgeschreven dus zou me verwonderen dat ze het vermogen van hun auto's zouden verlagen.

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.