Fiat Stilo: defecte airco

Bouwjaar: 2005

Hallo,

Stilo abarth 2.4 handegeschakeld, bj 2004, heeft volgende probleem. Bij aircostand low, lager dan 16 graden, wordt interieur net een diepvrieskist (airco werkt goed). Schakelt de climatronic boven de 16 graden dan verandert de temperatuur in die van een heteluchtoven. Elektronische onderdelen al met die van een nieuwe auto vervangen, echter zonder resultaat. Wie weet raad of heeft hetzelfde probleem eerder meegemaakt. Alle reacties zijn welkom.

Groeten Ronny

ronald60

Geplaatst door ronald60 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Stilo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Michel7773 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is een schrijven over bij de dealer o nee 2 zelfs zal als ik jou was eerst eens daarheen voordat je aan een auto in de garantie zelf gaat prutsen.

ronald60 (0), 19 jaar geleden

Zelf pruts ik daar niet aan maar de dealer komt er niet uit. Ik dacht dat op deze site wel een sleutelaar of monteur wasdie dit probleem eerder bij de hand had gehad. De importeur heeft onvoldoende klachten om de dealers ter zijde te staan

Groeten

Maria7185 (0), 19 jaar geleden

Hallo,

Ook ik heb een probleem met een climat control systeem en wel van de Fiat Idea Emotion, bouwjaar 2004. Bij mij wordt de auto op een stand van 21 gr niet warmer dan 13 gr. Zet ik hem op 30 gr dan wordt het 21 gr. Maar beneden bij de voeten wordt het niet warm. Ik weet dat er een I flits is van 10 januari 2005 over een Panda met w.s. hetzelfde probleem. Mijn dealer heeft een demo auto met hetzelfde probleem. Doch voor ons heeft hij geen oplossing en zegt dat hij het niet kan verhelpen, Fiat NL laat ons in de kou staan.
Het kan toch niet zo zijn dat een auto van medio 2004, nog in de garantie zo'n groot probleem heeft en daar niets aangedaaan kan worden?

PS bij mij heeft de garage de auto geïnitialiseerd, ook dat heeft niet geholpen

Ria

ronald60 (0), 19 jaar geleden

De Fiat garage heeft zich de afgelopen week van de goede kant laten zien. Een extra weerstandje in de electronica van de airco bood uitkomst. Aangegeven temperaturen op de climat control komen nu ongeveer overeen met de werkelijke temperatuur in de auto. Hulde aan de dealer

Groeten

teczwolle (0) PRO, 18 jaar geleden

versione: Alle typen met automatische klimaatregeling 50
04.04


5010 D 000 AA AUTOMATISCHE KLIMAATREGELING
Luchttemperatuursensor - Informatie voor het dealernet



KLACHTOMSCHRIJVING
De klimaatregeling is traag en/of bereikt niet de ingestelde temperatuur (comfort in het interieur) met name als de bestuurder of de passagier rookt.

TECHNISCHE OORZAAK
Onjuiste werking van de automatische klimaatregeling door vervuiling van het ventilatortje in de sensor nabij de asbak.

WIJZIGINGEN VOOR HET DEALERNET
Voordat de klimaatregeleenheid of andere componenten worden vervangen moet eerst m.b.v. de Examiner de interieur- en de buitentemperatuursensor op fouten worden gecontroleerd; als er geen fouten worden gevonden, ga dan als volgt te werk:

1. Houd een thermometer voor de interieurtemperatuursensor en vergelijk de temperatuur met de temperatuuraanduiding op de Examiner.
2. Als deze twee temperaturen verschillen, controleer dan of de ventilator van de interieurtemperatuursensor (1 - Fig. 1) vervuild is (bijv. met sigarettenas).
3. Verwijder eventueel stof/vuil volledig m.b.v. een stofzuiger.
Fig. 1




bert44 (0), 18 jaar geleden

Mijn Stilo JTD van juli 2003 heeft een climat control met gescheiden temperatuur regeling en sinds gisteren wordt bij mij aan bestuurderszijde het ook een heteluchtoven, aan de bijrijderszijde is de temperatuur normaal.
Onder de 16 graden werkt de airco aan beide zijden goed.
Is dit probleem zelf te verhelpen of moet ik daar voor bij de garage zijn?

vr.gr. Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Stilo of stel zelf een nieuwe vraag.