Fiat Croma: fiat croma "zwabbert"

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

ik heb in 2007 een nieuwe Croma, bouwjaar 2006 gekocht.Vanaf de eerste km zwabberde de auto en de garage heeft na 3 dagen al onmiddellijk 4 nieuwe wielen (lichtmetalen velgen) geplaatst.Toch is de auto -nu 65000 km- nog steeds niet helemaal zwabber-vrij. uitlijnen helpt maar een paar weken. winterbanden ( 1 winter oud) zouden niet rond zijn en slag ? hebben. dus 4 splinternieuwe winterbanden erop. resultaat: zwabbert nog steeds. met name bij optrekken tussen 50 en 70 km net of de hele auto van li naar re deint. tot 50 km alles ok boven 80 ook prima maar ik kan toch niet door de bebouwde kom rijden met 90km/u om recht te kunnen sturen. Wie weet wat ik moet doen.

advan

Geplaatst door advan (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Croma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Is de importeur op de hoogte van het probleem. Zijn die er ooit bij wezen kijken?

advan (0), 14 jaar geleden

nee importeur is denk ik niet op de hoogte. deze Croma is mijn 15e fiat en ik heb eerder met 2 multiwagons dikke problemen gehad. met name electronisch droeve ellende- wel via de importeur aangekaart maar die deed het verhaal steeds af met: gekocht bij de garage en die lost het op ! Ondnks de eerdere ellende rijd ik ( mijn vrouw ook0 nog steeds Fiat. we zijn hardleers denk ik :-))

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Probeer eens een andere dealer.

Crombel (0), 14 jaar geleden

Volgens het Engelse Croma-forum is dit een probleem dat Croma's met bouwjaar tot begin 2006 hebben.
Met het vernieuwen van één of beide aandrijfassen, waar speling op zit, is dit opgelost.
Zou een probleem zijn met slecht geharde onderdelen.
Het probleem is niet toerental maar wel snelheid gebonden en zou voorkomen tussen 60 en 80 km/u.

Zoek naar "shaking Croma"

advan (0), 14 jaar geleden

hartelijk dank voor uw aller informatie. nader bericht:-na 4 x garage en wieluitlijner is nu speling geconstateerd op de rechter aandrijfas, kennelijk door een scheur in de sotrfhoes waardoor het ver uit het tapeind is geslingerd. aandrijfas wordt morgen vervangen en zal nader berichten of de croma nog steeds "zwabbert".
bij 40.000 km beurt moet welliswaar de stofhoes gecontroleerd worden, maar de garage heeft de bodemplaat er nog nooit afgehaald, waardoor de scheur is de stofhoes niet in eerder stadium is ondekt.

advan (0), 14 jaar geleden

croma zwabbert niet meer. er is een nieuwe aandrijfas gemonteerd waarmee het probleem verholpen is. allen dank voor de informatie. importeur heeft deel ( 40 %) arbeidsloon en onderdelen voor zijn rekening genomen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Croma of stel zelf een nieuwe vraag.