Fiat Croma: storing kat croma

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Heren en dames,

Ik heb hier gisteren een croma binnengehad met het motorstoringslampje aan. De betreffende fout is = kathalysator onvoldoende werking. Auto geeft op viergastester super waardes (Co stat 0.4 en op 2500 rpm 0.3). Spanning op de lambda sonde na en voor de kat gemeten en beide pendelen. Er lijkt dus toch een probleem met de kat, aangezien vlg mij de 2e sonde niet moet pendelen. Nu vind ik het nogal een grote stap om gelijk de kat te vervangen, dus vandaar mijn vraag, is er mischien iets anders waardoor de 2e lambda sonde aan het pendelen is geslagen. Ik heb geen idee, maar mocht iemand van U dat wel hebben dan hoor ik het graag.
Een week voordat deze storing begonnen is is wel de bobine kapot geweest (hierover is ook een topic) en heeft de klant met een zeer slacht lopende motor hier naartoe gereden (maakt de kat verdachter). Echter heeft de auto pas 60000 km gereden, en ik heb al vaker meegemaakt dat een kat met meer km's een slecht lopende motor overleeft.

Ik hoor graag van jullie,

Groeten Erik

02erik02

Geplaatst door 02erik02 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Croma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Helaas, dat wordt een nieuwe kat. Ook de APK-waardes van 0,3% stationair en 0,2% op toeren haal je al niet meer.

02erik02 (0) PRO, 14 jaar geleden

Sorry, de co waardes zijn Nstat 0.04 en op 2500 rpm 0.03. Tevens lijkt me dit een nieuw probleem, vandaar het nieuwe topic. Het komt meer voor daar er ook een klant van me rondrijd met een zafira met dezelfde melding, deze wil het echter niet nagekeken hebben als de APK waardes nog gehaald worden.

Groeten Erik, en bedankt voor de reacties.

joep5513 (0) PRO, 14 jaar geleden

Kat is gesneuveld door defecte bobine. Benz. verbrandt dan in de kat. Helaas voor de klant maar zet er maar een nieuwe onder.

jeroenmonteyne (0) PRO, 14 jaar geleden

Misschien dat de kat bij onbelaste motor nog genoeg werkt waardoor de 4-gas test goed is. Maar bij belaste motor krijgt de kat veel meer gassen te verwerken, vandaar de storing.

02erik02 (0) PRO, 10 jaar geleden

Excuses voor de late reactie, bobine is idd stuk geweest. Kat vervangen en probleem is niet meer teruggeweest.

Bedankt voor de reacties,

Groeten Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Croma of stel zelf een nieuwe vraag.