Fiat Punto: Fiat Punto 5 seconden te hoog stationair toerental

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 44kW 188A4000

Deze auto heeft het volgende probleem.

Cliënt nadert een file. Remt af met daarbij het koppelingspedaal ingetrapt. Dan gaat het toerental omhoog en blijf 5 seconden hangen, waarna deze weer normaal stationair gaat lopen. Ik heb bij de beurt toen ze het nog niet echt vaak had wel al een brandstofadditief erin gedaan, maar ze heeft het nu veel vaker. Alleen met warme motor. Koude motor geen problemen. Ze heeft dit probleem ook niet altijd en ook niet als ze bijvoorbeeld een rood stoplicht nadert. Ik ga natuurlijk wel eerst even met cliënte rijden om te kijken hoe het probleem zich precies voordoet.

Deze auto komt volgende week en we hebben deze dus nog niet uitgelezen, maar misschien zijn er mensen die al wat tips hebben. Misschien komt het wel vaak voor.

600rr

Geplaatst door 600rr (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Kan nog net.....sommige auto's (Daewoo bv) hebben een emmisie bestrijdings systeem wat daar verantwoordelijk voor is. Het is een vaak gehoorde klacht dat de motor uit zichzelf nog even de gas vast houdt meteen nadat je um hebt losgelaten als het ware. Is het ineens gekomen? Dan zou het de stappenmotor kunnen zijn.

Sytze

600rr (0) PRO, 16 jaar geleden

Potentiometer vervangen en gasklephuis gereinigd met remmenreiniger. Probleem opgelost! Het is een bekend probleem bij Fiat, dus vraag als u zoiets heeft naar de servicebrief. Daarop staat dat je een setje met artikelnummer 71738921 moet bestellen, daar zit gelijk de pakking van het inlaatspruitstuk bij en alles wat je nodig hebt en dus ben je in 1 keer klaar!

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Ooow....kan niet missen?

600rr (0) PRO, 16 jaar geleden

't Was exact de probleemomschrijving.

't Is eigenlijk best simpel allemaal. Je moet alleen soms wat bereidheid en inzet hebben van je collega-dealer. :)

600rr (0) PRO, 16 jaar geleden

En ze rijdt nog steeds zonder problemen. Probleem is dus ECHT GOED opgelost! :)

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Chapeau!

600rr (0) PRO, 16 jaar geleden

Hey ik kan geen nieuwe problemen meer aanmaken? Ik ben geen particulier. Hoe krijg ik dit weer goed? Ik kan wel bij particulieren nieuwe problemen aanmaken...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.