Fiat Ducato: Geen reactie op het gaspedaal bij starten

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.3 120 multijet

Hallo,

De genoemde fiat heeft soms de kwaal dat de motor niet tot nauwlijks reageert als je gas geeft vlak na het starten. De motor blijft stationair draaien en wat je ook aan gas geeft boven de 1000 toeren komt ie niet. Als je de motor uitdoet en daarna weer aan is er niets aan de hand en draait en trekt de motor perfect. Bij uitlezen kwamen er geen foutcodes uit.

Wat kan dit zijn?


Alvast bedankt

Martin Akema

Geplaatst door Martin Akema (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

komt op de testkast de werkelijke waarde gaspedaal overeen met de gevraagde waarde? (volgens mij hebben deze auto's elektronische gaspedaal)

teczwolle (0) PRO, 12 jaar geleden

trek de slang van de egr klep er maar eens af
als ie dan wel reageert is het je vacuumklep van je egr die kapot is

Martin Akema (0), 12 jaar geleden

Na vele malen starten toch een foutmelding en jawel de egr klep. Egr zelf is prima maar de vacuummodulator hapert waarschijnlijk. Heb een nieuwe gemonteerd, kijken of dit helpt

Martin Akema (0), 12 jaar geleden

Probleem blijft. Egr staat bij de start dicht en wordt ook niet geopend. Als het euvel zich voor doet rookt de fiat ook erg en is gasgeven geen optie.

Martin Akema (0), 12 jaar geleden

Het rare is dat het probleem zich voordoet bij de "eerste" start. Bij de tweede poging gelijk na de eesrste starr is het goed. Na 5 minuten weer starten is het probleem weer terug.

rick559 (0) PRO, 12 jaar geleden

waarschijnlijk gasklep defect. voor dit type is ook een softwareupdate

rkl (0) PRO, 12 jaar geleden

je zou ook eens het brandstofsysteem kunnen controleren als de brandstof terugloopt en je start de auto heb je eerst ook even geen reactie van het gaspedaal.

Martin Akema (0), 12 jaar geleden

Probleem (voor nu) opgelost. Ik heb het gasklephuis er af gehaald omdat de gasklep bleef iets hangen als ik 'm geheel dicht deed met m'n vinger en voelde een dood punt. Tijdens het demonteren van het huis brak één van de vier bouten af omdat deze zat vast geroest. Na diverse pogingen het restant van de bout uit het inlaatspruitstuk te halen toch maar besloten de gehele inlaat te demonteren. Zowel het gasklephuis als de inlaat waren bedekt met een beste laag roet. In het inlaatstruitstuk zit ook de MAP sensor welke ook was bedekt met een dikke laag roet. Het zekere voor het onzekere genomen en de MAP sensor vervangen. Ook niet van harte want zelf na het warm stoken v/d inlaat brak alsnog het boutje af. Na grondige reiniging van de inlaat deze weer gemonteerd.

Het gasklephuis heb ik ook uitelkaar gehaald. De behuizing v/d veer die er voor zorgt dat de gasklep in rust volledig geopend staat zat vol roest en narigheid. Schoon gemaakt, gesmeerd en werkt weer perfect (goed naar de positie kijken bij demontage en montage!!!)

Na ongeveer 20 keer starten geen problemen meer ondervonden.

Kortom:
Verrichtte werkzaamheden:
EGR klep schoongemaakt en werking en staat controleren
Vacuum modulator tbv EGR uit voorzorg vervangen
Gasklephuis schoon en gangbaar gemaakt
Inlaatspruitstuk schoongemaakt
MAP sensor vervangen

Mogelijke oorzaken:
Vocht (roest in gasklephuis) grote boosdoener: gescheiden inlaattraject v/d kachel op de motorkap die lekt
Vervuiling van roet op de MAP sensor, meet verkeerde waardes???

Software update moet nog want "degene die er over gaat is met vakantie" werd mij verteld bij de dealer.

Camper gaat maandag voor 10 dagen naar Berlijn, ben zeer benieuwd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.