Fiat Punto: hoog brandstofverbruik...??

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 75

hallo,

ik heb sinds kort een fiat punto gekocht.. nou is het zo dat ik me tank heb volgegooid voor 60 euri en ben nu 320 km verder maar de tank is al 3 kwart leeg :S met ee normale rij stijl :D

weet iemand hier iets op of ook al meegemaakt..?

ik hoor het graag

grtz mathijs.

skiwi

Geplaatst door skiwi (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

E.T.Wiersum (0), 14 jaar geleden

Iedereen kan je vertellen dat je het verbruik zo niet kunt berekenen. Gebruik de zoekfunktie maar eens. Dit onderwerp is al tig keer aan de orde geweest. Bovendien hangt het sterk af van rijstijl en rijomstandigheden. En wat je een normale rijstijl noemt is ook rekbaar. Ook is de meter niet zuiver. Bij mijn Punto was de eerste helft van de tank ook eerder op dan de tweede helft.

jeroenmonteyne (0) PRO, 14 jaar geleden

Dan doe jij het alvast beter dan ik. Meestal kom ik niet veel verder dan 350km met een volle tank met mijn punto, is wel een carbrio 1.6

skiwi (0), 14 jaar geleden

zou het ook kunnen dat ik een speciaal iets in me tank moet gooien en me gasklep moet reinigen want me injectie sproeier lampje gaat soms branden als ik te lang stationair de motor laat draaien zodra ik meer gas geef gaat die weer uit ..

gr mathijs

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als het lampje brandt kun je beter even de oorzaak laten uitlezen, dat scheelt een hoop zoekwerk.

skiwi (0), 14 jaar geleden

ok nou inmiddels op het werk geprobeerd er in te komen en uit te lezen is niet te doen want er word door de computer gezegd dat het met een obd 2 16 pin stekker moet worden gedaan , maar er werd ook verteld dat het mij lambda sone kan zijn omdat die uitgaat met gas geven en er schone lucht wordt langs geblazen , probeer er eerst een flesjse van dat spul in te gooien dat kan ook nog weleens helpen.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Eeen 1996 Punto geeft nog een 3-polige stekker. Zul je op zoek moeten naar betere apparatuur of een dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.