317 bezoekers online

Fiat Seicento 2002: in de winter soms geen warme lucht

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 900

Beste ls.

In onze seicento hebben we in de winter soms geen warme lucht uit de blower.
De kachelventilator werkt altijd en goed in alle standen.
Af en toe hoor ik als de auto stationair draait rechtsvoor een borrelend geluid, lijkt mij koelvloeistof wat borrelt.
Koelvloeistofverbruik hebben we niet, de radiateur lekt dus ook niet.
Wel heb ik een keer een middeltje gebruikt wat ervoor gezorgd heeft dat de radiateur niet meer lekt[ bearleaks meen ik].
Zit er ergens een luchtbel in het systeem, blijft er ergens een klep oid hangen door vervuiling met die lekkage-stopmiddel?

basman180

Geplaatst door basman180 , lid sinds 13 jaar geleden

4 Reacties

peterhoogeveen, 1 jaar geleden

Borrelend geluid zou duiden op lucht in het systeem.

skilcom, 1 jaar geleden

Een lekkage-stopmiddel gebruiken is nooit een goed idee... enkel te gebruiken in uiterste nood... het kan zich overal afzetten, en waterpomp, thermostaat enz. beschadigen. Beter is het om het lek professioneel aan te pakken, en de lekke radiator te reviseren, of er doodeenvoudig een nieuwe in te steken. Een borrelend geluid is inderdaad een indicatie van lucht in het koelsysteem, en dan kan ook de kachel niet meer goed werken... Het beste is het koelsysteem eens goed doorspoelen, tot alle vuil verwijderd is, dan het koelsysteem vullen met water, en op lekken controleren... Ook de waterdarmen op scheurtjes controleren, en al lekt er niets, ze kunnen altijd lucht aanzuigen, dus desnoods een setje nieuwe waterdarmen en klemmen monteren, kost echt niet zo veel... Als het koelsysteem lekvrij is nieuwe koelvloeistof er in doen en ontluchten...

basman180, 11 maanden geleden

Tijdje later,

Tegen het schutbord zit op het hoogste punt een ontluchtingpunt. Dopje open draaien en de auto een tijdje laten draaien. Knijpen in de slangen en na een paar minuten kwam er kvs uit. Ga ervan uit dan nu alle lucht eruit is. Desnoods herhaal ik het de komende dagen nog eens.

basman180, 10 maanden geleden

tot op heden werkt de verwarming nog steeds perfect. Bedankt voor de tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.