Fiat Ducato: Kachel ruikt naar olie

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8idtd

Hallo wie kan mij helpen ik ben in het bezit van een Fiat ducato camper b.j. 1999 type 14 90.000 km op de teller.
Als de motor op temperatuur is en ik heb de kachel en ventilator aan stinkt de lucht naar verbrande olie vooral als je stil sta met draaiende motor verbruik van olie is ong. kwart liter op 5000 km maar dat is redelijk normaal voor 3500 kg camper.
Ik ben bij Cosmo geweest maar daar word er lachwekkend over gedaan, moest ik de aanzuigslang maar verlengen, maar daaaaaaar los je het probleem niet mee op, zou het iets met de carterontluchting te maken kunnen hebben!!
Motor is helemaal droog nergens lekkage of zo.
Wie kan mij helpen en klinkt dit bekend in de oren wij moeten over een paar dagen met vakantie en dat is geen pretje met deze kachel.

Alvast bedankt.
Gr. Jaap

bromfiets

Geplaatst door bromfiets (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

bromfiets (0), 14 jaar geleden

Fiat Ducato 2.8idtd bj 1999 kachel stinkt naar verbrande olie kan dit de carter ontluchting zijn wie kan mij helpen.

Gr. Jaap

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Lekt er nergens wat olie op het uitlaatspruitstuk of een ander warm deel zodat je dat ruikt als de verwarming aan staat ?

Gr Stefan

bromfiets (0), 14 jaar geleden

Hoi Stefan,
Heb ik ook al naar gekeken maar zie niets hij staat bij mij op de brug kan de hele motor bekijken,de wagen is nu op bedrijfs temperatuur en ik ruik het alweer,het enige wat ik zie is dat het middelste stuk van het inlaatspruitstuk boven de turbo zwart ziet(zit net onder de kachel) maar dat ruikt niet naar carter lucht. Trouwens lekker plekje om te sleutelen!!!
Gr. Jaap

bromfiets (0), 14 jaar geleden

Hallo Stefan , ik heb gevonden wat het probleem is het middelste stuk van de uitlaat pakking lekt en bij een diesel komt er altijd een beetje olie mee bij de uitlaatgassen dat slaat op het spruitstuk daar onstaat de verbrande olie lucht pakking vernieuwen en klaar.
Bij fiat intergraal campers hebben ze de lucht aanzuiging vervangen door een plasic klepje boven op het rooster te monteren en een dikke slang naar het spatbord te maken als dit klepje niet goed gemonteerd is zuigt de aanjager van de kachel ook alle motor lucht mee naar binnen, oplossing plastic kapje demonteren schoonmaken nieuw foam band plakken en het geheel afkitten met sicaflex,goed controleren of het dicht is is wel een beetje knutselen trouwens deze klacht die ik had hoor ik heel veel bij intergraal campers. (weer een storing opgelost!)

Gr. Jaap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.