Fiat Ducato: Vermogensverlies

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,8 JTD

Ik heb nu 2 keer een probleem gehad in een flinke regenbui. Na een bepaalde tijd begint hij te stotteren en even daarna valt het vermogen weg. Hij rijd dan niet sneller meer als ongeveer 50km. Onnodig te vertellen dat dit op de autosnelweg in de regen en geen vluchtstrook voor gevaarlijke situaties zorgt. Als de regen minder wordt gaat hij na een 5 a 10 minuten weer normaal lopen. Als het droog weer is, is er geen enkel probleem. Ik heb de luchtfilter gecontroleerd en deze was vochtig, daarom een nieuwe gemonteerd. Deze was na de tweede keer weer vochtig. Ik heb de storingen uit laten lezen en er was alleen een melding van de luchtmassameter. deze melding is gereset. Nu hoorde ik van een Duitse kennis dat daar van de 2002-2003 modellen last van hadden. hij meende dat er dan een ander luchtfilterhuis gemonteerd werd. Mijn vraag is of dat probleem bekend is, Hier de Fiat dealers kunnen zich niets herinneren of weten er geen oplossing voor. Het filterhuis is vanaf 6-2003 wel gewijzigd in verband met waterproblemen. Alleen Fiat geeft hier weinig ruchtbaarheid aan, want zo een filterhuis kost wel rond de Euro 200.-.
En wat zou het verschil in filterhuis dan wel zijn.

vinneke

Geplaatst door vinneke (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ikzelfpaul (0), 14 jaar geleden

er is ook een campagne op het luchtfilterhuis van een ducato , ik weet alleen niet voor welke type's maar als je het chassis nummer aan de dealer geeft kan hij dat zo nakijken ik anders ook wel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.