Fiat Seicento: KOELVIN Fiat Seicento 1.1 BJ 2003 Werkt niet!??

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1 8v mpi

Ik sta voor een raadsel, ik heb hier een seicento waar de koelvin niet van aan wil slaan relais, zekering en vin is allemaal okè, er zit geen sensor op de radiateur of iets dergelijks. nu zit er wel 1 sensor op het blok rechts achter als ik daar de stekker vanaf trek slaat de vin eigenlijk bijna direct aan maar slaat pas weer af als ik de stekker er weer opduw. wat mij opviel, het is een 2 polige stekker en op 1 stond massa en de andere plus.. dat kan toch niet horen bij een sensor? Alvast bedankt!! mvg.

GvanEck

Geplaatst door GvanEck (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Gerrit of deze sensor nu in de kop zit of boven in de rad. doet er niet toe. Deze sensor is een themperatuur gevoelige schakelaar. Ze kunnen de vin rechtstreeks schakelen maar het kan ook via een relais voor de veiligheid en de levensduur van die sensor. Bij jou is contact uitschakelen ,onderbreken is aan. Dus het relais werkt contra = inverteren. Remedie wissel de sensor. Succes.

joep5513 (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je geen schakelaar in de radiateur hebt zitten (en dat is bij jou het geval begrijp ik) dan wordt de koelvin door ECU aangestuurd. Er komt vanuit de ecu een spanning die via de temp sensor aan massa wordt gelegd. Als je de sensor lostrekt zal de ECU uit veiligheid de vin continu laten draaien. Deze sensor is ook geen schakelaar zoals Punt verteld. Het is een temp afhankelijke weerstand (NTC). Met een tester kun je uitlezen wat de waarde is die deze sensor aangeeft.

Veel suc6

GvanEck (0) PRO, 13 jaar geleden

Het wat toch de sensor achter in het blok deze vervangen en werkt weer perfect

GvanEck (0) PRO, 13 jaar geleden

Het wat toch de sensor achter in het blok deze vervangen en werkt weer perfect

joep5513 (0) PRO, 13 jaar geleden

Goed om te horen dat het opgelost is

GvanEck (0) PRO, 13 jaar geleden

Beter laat dan nooit maar nog bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.