Fiat Seicento: koppakking vervangen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1.

Hallo,

Ik wil eigenlijk binnenkort mijn koppakking vervangen van mijn fiat seicento abarth. Nu lijkt het mij niet echt moeilijk zo op het eerste gezicht. Het zijn een paar bouten losdraaien en dan koppakking eruit en de nieuwe erin. en dan weer de bouten vast draaien. Nu heb ik het over de bovenste kant van de motor ( waar ook de carter filter zit)

Ik heb het ongetwijfeld helemaal verkeerd en hoor graag (eventueel met foto's?) waar ik goed op moet letten.

Dank jullie wel.

Groeten

boukekoppejan

Geplaatst door boukekoppejan (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

Een been amputeren is ook niet moeilijk zo op het eerste gezicht. Je snijdt de patiënt open, hakt/zaagt het been er af en maakt 'm weer dicht. Klaar. Alleen effe opletten dat ie niet dood bloed.
Schoenmaker: blijf bij je leest. Een koppakking vervangen is meer dan alleen maar een paar bouten los- en vastdraaien.
Overigens: waarom wil je de koppakking vervangen?

boukekoppejan (0), 14 jaar geleden

hey,

Vandaar dat ik dus zei dat ik het dus wel helemaal verkeerd zal hebben en dat ik dus graag hoor van waar ik op moet letten en dergelijke.

Omdat ik dat soort dingen dus gelieve wil vervangen voordat het helemaal kapot gaat en dus langs de weg zal staan, ik voorkom graag problemen.

Hoorde dat de distributie riem bij rond de 100000 km vervangen moet worden heb ik dus maar gelijk gedaan en dat de tank van een seicento vaak doorrot en die heb ik dus ook vervangen.

En nu wil ik dus graag me koppakking vervangen, maar weet daar dus niet 100% zeker van hoe dat exact moet gebeuren vandaar mijn vraag hier op problemcar.nl

groeten

jeroenmonteyne (0) PRO, 14 jaar geleden

Een koppakking preventief vervangen is nogal onlogisch. Akkoord, bij de fire motoren sneuvelen ze wel eens, maar zo maar vervangen is totaal niet nodig.
Zoals reeds gezegd, het is meer dan alleen maar bouten los draaien en weer vast draaien. Kleppen stellen, bouten op moment aan draaien, kop laten vlakken, ...

boukekoppejan (0), 14 jaar geleden

Nee dat begrijp ik ook wel, maar goed. Stel ik wil het vervangen waar moet ik op letten met aandraaimomenten en dergelijke of afvlakken.

Ik hoor het graag.

alfons262 (0) PRO, 14 jaar geleden

vraag pas raad als het pas echt zover is,en als partikulier aan zoiets beginnen is gewoon een slecht idee dus afblijven!

cat.qatar (0), 14 jaar geleden

koppakking gaat niet zomaar kapot, vroegtijdig vervangen is op zich een goed initiatief, maar als je alles wilt voorkomen voordat het kapot gaat kun je misschien beter de abarth inruilen voor een nieuw exemplaar..
Een koppakking vervangen is niet zomaar 123 gedaan, laten zitten tot ie kapot gaat...
Inderdaad is voorkomen beter dan genezen, maar sommige dingen kun je beter mee wachten tot het daadwerkelijk defect raakt..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.