300 bezoekers online

Fiat Punto Cabrio 1996: Koelvloeistof lekkage bij oliefilter

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 176A7.000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 43

Hoi allemaal,

Ik verlies weer koelvloeistof.Het niveau was weer tot het minimum.Daarvoor soms wat bijvullen maar niet veel.Alleen bij gebruik bij kachel.Daar kan ik mee leven en dat probleem is nooit gevonden bij de garage.Had daar al een oude topic over hier.

Ik heb een stuk karton eronder gelegd vandaag en had een klein plasje met koelvloeistof.Daarvoor was het altijd een kleine hoeveelheid olie!Ik heb namelijk een flesje LECWEC toegevoegd bij de olie en hij lekt nu geen olie meer.Hij lekte namelijk bij de oliekering.

Hoe kan er nu opeens koelvloeistof lekken bij de oliefilter??? Zie foto’s

Wat voor onderdeel zit er op een olie filter? Ik zie daar wel een hoekje waar een druppel zit.Is dat hoekje mischien afgebroken?


Groetjes Ramon

Strandbarman

Geplaatst door Strandbarman , lid sinds 2 jaar geleden

2 Reacties

sleutelaar1952 PRO, 3 weken geleden

Ziet u nu zelf echt niet dat het hoger wegkomt en het laagste punt zoekt. een oliefilter met n nokje in dit type moet nog gemaakt worden . kijken waar t echt lekt en daar het probleem aanpakken , pers m af en u weet t . persoonlijk gaat er bij mij niets door de olie om n lek te stoppen . Groet

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

bij die roestige plug zou het weg kunnen komen , schoon maken en afpersen , zoals aangegeven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto Cabrio of stel zelf een nieuwe vraag.