Fiat Cinquecento: Koken motorblok Fiat Cinquecento 899cc (okt 1997)

Bouwjaar: 1997

Beste forum bezoeker,

Na vervanging van de koppakking (+ vlakken), de thermostaat, en de waterpomp kookt mijn Cinquecento nog steeds na 5 minuten rijden. Mijn Bovag garage geeft aan dat er waarschijnlijk een scheurtje in het blok zit. Zij weten niet waar de scheur zit en als het scheurtje is te zien, is dit niet te repareren. Er moet volgens hen dus een nieuw blok in. Kan dit verhaal kloppen? Of hebben jullie nog een mogelijk oplossing?

Inmiddels heb ik weinig vertrouwen in de garage (misschien onterecht). Zij geven aan een blok gevonden te hebben maar ik ben bang dat ik weer tegen hetzelfde probleem aanloop, de garage geeft geen garantie op tweedehands. Is er een manier om een blok na te trekken of te controleren? Mijn garage zegt van niet. Heeft u misschien een betrouwbaar blok?

Graag jullie reacties. Bedankt en vriendelijke groeten, Piet.

Piet Schoonoord

Geplaatst door Piet Schoonoord (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

mvdkant (0), 18 jaar geleden

misschien heeft de dealer gelijk maar wat je even kan proberen dat is om de radiateur even te demonteren, doorspoelen want misschien zit ie verstopt en weer te monteren. evt een radiateur proberen van een sloopauto waarvan de motor geen koelproblemen heeft.

zit er voldoende koelvloeistof in.

groet,
martin

Piet Schoonoord (0), 18 jaar geleden

Beste Martin, bedankt voor je reactie. De radiateur is ook vervangen dit was ik vergeten te melden. Koelvloeistof zit er genoeg in.

Petje57 (0) PRO, 18 jaar geleden

Eventueel zou de cilinderkop ook gescheurd kunnen zijn, maar daar schiet je natuurlijk ook niet veel mee op. Inderdaad is zoiets heel moeilijk te constateren. Als je eventueel overweegt om 'n ander motortje er in te(laten) zetten, koop deze dan - eventueel via je garage- bij 'n erkend demontagebedrijf. In ieder geval zijn dan het aantal kilometers bekend van de motor en het bouwjaar en je hebt een aantal maanden garantie op de motor. Kost misschien wel iets meer dan bij een niet-erkende sloperij, maar je hebt wel (meer) zekerheid. Succes.

mvdkant (0), 18 jaar geleden

ga eens met je auto naar een andere garage of dealer en luister eens wat ze daar vertellen over deze storing. misschien heeft jouw eigen dealer wel gelijk. een blok repareren zal idd niet gaan. dit is uit een geheel gegoten en bestaat vaak uit gietijzer of aluminium. zie dit maar eens op een goede manier te lassen. het is mogelijk om te lassen maar er zijn weinig mensen die dit kunnen lassen en eraan willen beginnen.

zowiezo even een paar garages aflopen want reparatieprijzen verschillen soms behoorlijk wat euro's

groet,
martin

tijne (0), 18 jaar geleden

als je je dealer niet vertrouwt moet je gewoon naar een anders gaan heel simpel.

maar heb je de reparatie zelf gedaan of de garage?
haal de thermostaat er is uit en probeer het zonder wel even zorgen dat het niet gaat lekker.

heeft iemand de waterpomp al gecontroleert? meschien is die er wel mee gestopt.

dus nog genoeg mogenlijk heden om eerst uit te proberen voor dat je er een ander blok in gaat hangen.

gr tijne

ps: moet je toch een nieuwe blok is daar WEL garantie op te krijgen zelfs bovag garantie hou dat goed in de gaate........

Piet Schoonoord (0), 18 jaar geleden

Beste mensen, bedankt voor al jullie reacties. Nadat de cilinderkop voor de tweede keer is gevlakt was het kookprobleem opgelost. De auto rijdt weer als nieuw.
Groeten, Piet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.