Fiat Punto: lampje motormanagement blijft branden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Beste kenners,

Ik heb sinds aankoop van mijn punto (zonder garantie) een probleem: het lampje van de motormanagement gaat knipperen wanneer ik (op de snelweg) boven de 3300 toeren kom.ik merk helemaal niks aan vermogenverlies /stotteren of haperen. Ik haal met de auto gewoon 155 km pu.wanneer ik gas terugneem gaat vanzelf het lampje weer uit.volgens het fiatboekje betekent knipperen een mogelijke beschadiging vd katalysator.
De storing is eerst uitgelezen door de anwb. Storing p0300 bleek het te zijn dwz in de vonkoverslag (misfire).dus geen specifieke melding waar precies de storing!op advies van anwb heb ik de bougies en bougiekabels bij kwikfit vervangen.dit hielp niets want dezelfde storing kwam terug.kwikfit las vervolgens dezelfde storing uit.
Een paar dagen mee gereden met hetzelfde probleem.toen vervolgens hetzelfde lampje constant bleef branden zonder te knipperen heb ik de anwb weer laten komen.volgens fiatboekje duid dat op probleem in het inspuit/ontstekingprobleem.dezelfde storing werd gelezen door anwb.deze keer het advies gekregen om brandstofreiniger in de tank te gooien.dit heb ik nu tot 2 keer toe al gedaan bij halve en hele tank maar geen resultaat.ook zijn de bobines nog vervangen bij de garage waar ik naartoe heb gebracht.nog steeds dezelfde storing en symptomen..morgen gaan ze de auto proefrijden en uitlezen wanneer de storing zich voordoet.kan iemand mij een goed idee aandragen dwz HELP!

peer 81

Geplaatst door peer 81 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

De exacte storingtekst en/of het nummer zou een hoop kunnen verduidelijken.
Gezien de eerdere misfires en het advies om een brandstofreiniger te gebruiken denk ik dat het mengsel te arm is.
Is eenvoudig tijdens het rijden uit te lezen in de live data. Je kunt dat zien aan de fuel trim.

Is dit een 8-kleppen motor of een 16-klepper?

kaleido 1 (1715) PRO, 9 jaar geleden

Ik zou eens kijken naar de bdp sensor , die geven nog wel eens problemen.
Tevens het vacuumslangetje die achterop het motorblok zit , naast het gasklephuis , controleren.

peer 81 (0), 9 jaar geleden

Het is een 8 kleppen motor.en wanneer het mengsel te arm is,wat houdt dat dan concreet in mbt reparaties?let op hè je praat tegen een simpele leek!
Maar live melding zou meer duidelijkheid op kunnen leveren dan de eerdere metingen begrijp ik?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.