Fiat Punto: Motor punto 188 wisselen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 8v 188A4000

Hallo allemaal,

Mijn vriendin heeft haar motor in de soep liggen. Nu moet er een nieuw blok in geplaatst worden. Ik heb contact gehad met enkele sloperijen, maar die geven elk weer een ander "uniek" kenmerk waar je op moet letten. Er zit dus blijkbaar verschil tussen de blokken met dezelfde motorcode (188A4000). Kan iemand mij vertellen op welke punten ik moet letten bij het opzoeken van een ruilmotor? Wat ik begrijp is dat er versies zijn met 1 of 2 sensors, met of zonder sensor in klepdeksel, met 20mm of 15mm distributie enzovoorts. Ik leefde eerst in de veronderstelling dat 1.2 8v = 1.2 8v, maar dit blijkt helaas niet zo te zijn. Als iemand mij wegwijs kan maken in de verschillende typen van dit blok, zou dat fijn zijn.

Alvast dank!

NoepZor

Geplaatst door NoepZor (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1660) PRO, 9 jaar geleden

De motorcode is uniek , je hebt meerdere 1.2/8v uitvoerringen , maar die hebben dan ook een andere code.

NoepZor (0), 9 jaar geleden

Volgens mij valt het allemaal onder de 188A4000 motorcode, welke vermeld staat op het typeplaatje in de auto. Ik geef deze motorcode op aan de sloperij en die komen steeds met andere vragen/versies. Vandaar dat het handig voor mij is om te weten hoeveel versies er zijn van dit blok en wat waar in past.

kaleido 1 (1660) PRO, 9 jaar geleden

De code van de versnellingsbak opzoeken , staat voor op het huis.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.