Fiat Cinquecento: lege accu cinquecento

Brandstof: Benzine

De Fiat Cinquecento van mijn buurvrouw staat regelmatig met een lege accu.

Ze rijd er niet vaak in en meestal kleine stukjes ,wat natuurlijk niet ideaal is i.v.m het het opladen van de accu maar het probleem doet zich pas voor nadat ze ongeveer een week de auto niet gebruikt heeft.

Ik denk dus eerder aan het ontladen van de accu door een stroomverbruiker welke niet uit gaat nadat het contact uit gezet is.

De enige verbruiker die ik kan vinden is het lampje dat knippert van de radio......zou dit de oorzaak kunnen zijn?
(Het uitschakelen van dit lampje houdt uiteraard tevens in dat de radio zijn geheugen kwijt raakt nadat deze uitgezet is)

vraag: Kan ik met een multimeter testen of er ' teveel' stroom getrokken wordt uit de accu nadat het contact is uitgezet... m.a.w : wat is het maximale toelaatbare verbruik zonder in de problemen te komen.

De accu is slechts een half jaar oud.

karthur8

Geplaatst door karthur8 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Theo Sparenburg (10), 14 jaar geleden

Multimeter op min. 10A stand ( op een lagere stand is er gevaar voor je meter) tussen minpool accu en losgenomen minkabel. Als de aanwijzing hoog is de zekeringen een voor een lostrekken. Als de aanwijzing na het lostrekken van een zekering terugloopt weet je dat in dit circuit in ieder geval nog een actieve stroomverbruiker zit. Dan kan je in dat circuit verder zoeken.


vr.gr. Theo

karthur8 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Theo......

Ik heb mijn multimeter op 10 A gezet en 'ertussen' geplaatst met als resultaat 0,11 A met de radio aangesloten en 0 A zonder radio.
Ik was dus snel klaar met het onderzoek.....geen enkele andere verbruiker.

Het lijkt mij geen hoog verbruik wat de radio betreft. ( ...heb ook nog een andere radio aangesloten en deze gaf dezelfde uitslag , ik neem dus aan dat dit verbruik normaal is i.v.m het geheugen van de radio).

Wat nu?......

Theo Sparenburg (10), 14 jaar geleden

Je zou de accu nog een keer kunnen laten testen onder belasting. Dan kan gelijk de laadstroom even worden gemeten. Na 1 week stilstand leeg vind ik wel erg snel.


vr.gr. Theo

Theo Sparenburg (10), 14 jaar geleden

Andere optie is de radio een weekje los te koppelen in een periode dat de auto niet gebruikt wordt en kijken of het probleem dan weg is. Dan weet je in ieder geval of de radio al dan niet de oorzaak is.


vr.gr. Theo

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

effe voor en week de zekering van de radio eruit halen

karthur8 (0), 14 jaar geleden

........buurvrouw heeft een nieuwe radio gekocht ( wilde ze toch al doen i.v.m afspelen van mp3 muziek wat de 'oude ' niet kon afspelen).
Ik heb de nieuwe radio er in gezet en zal kijken hoe de auto/accu er op reageert.
Als het probleem blijft zal ik de accu en de laadstroom laten controleren.

...wordt vervolgd.
..bedankt zover.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.