Fiat Marea: Marea weekend 2.0 20v houdt wat in, minder vermogen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 20v 147pk

Hoi allemaal, mijn fiat Marea weekend 2.0 20v, heeft naar mijn mening minder vermogen als hij eerst had. En af en toe lijkt hij zich te verslikken en dan ineens is al het vermogen wel beschikbaar en loopt hij ontzettend hard zoals hij zou moeten lopen. De volgende dag of volgende rit lijkt het vermogen dan weer ineens niet aanwezig te zijn. Ook lijkt hij onderin niet zo goed op te pakken, zelfs soms te neigen naar afslaan bij het wegrijden, de echte duw van de 2.0 zoals hij het eerst had is ook weg.

Hij doet dit sind hij een rateltje heeft tussen de 2000-3000 toeren bij accelereren. Dit rateltje was eerst veel erger maar dit kwam toen door een defecte katalysator. De kat is vervangen door een sportkat, en hij zou nu nog eens 10-15 pk extra moeten hebben. Ook zit er een green sportluchtfilter in maar die al sinds vorig jaar.

De kat was defect, het binnenwerk zat er los in, en rammelde nogal. Maar na het vervangen was het zware rammelen weg, maar nu hoor je een zacht rateltje in dezelfde toerentallen als toen, maar dan zachter. Lijkt ergens van voorrechts te komen maar kan het niet met zekerheid zeggen. Kan ook uit de einddemper komen .........

Het rare is dat het ratelen samen ging met de defecte kat, maar met de oude kat veel luider ratelde, nu lijkt het meer een tikje wat met het toerental mee rateld van 2000-3000 toeren. De auto heeft net een beurt gehad, zelf gedaan, maar reageert er niet op, olie, koelvloeistof en filters zijn vervangen, maar nog geen bougies.

Wat verder opvalt is dat de auto erg zuinig is, zelfs zuiniger dan de fabriekswaarden, 1 op 11/12 is geen punt, dit lijkt me dan ook te duiden op verlies aan trekkracht waardoor hij zo zuinig is ineens.

Iemand een vermoeden waar ik het moet zoeken? Waar kan het rateltje vandaan komen? De eerst minuutjes, dus koud rateld hij niet zo.

Wie heeft een logisch idee?

Markiesje

Geplaatst door Markiesje (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Markiesje (0), 12 jaar geleden

Nou ja het bleek dus allemaal veroorzaakt door vocht onder een van de bougiekappen. Door het afspuiten van het blok na de beurt. Eentje schijnt dus niet echt dicht te zijn en haperde soms.

Nu loopt de auto super, beter als ooit. En zuiniger als de fabrieksopgave. 1 op 12-13 makkelijk, dit door de sportluchtfilter en sportkat.

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Mooi zo...bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Marea of stel zelf een nieuwe vraag.