Fiat Seicento 2000: Meestal koude lucht uit vermwarming

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 187A1000, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 40

Heb de auto heel goedkoop met lage km stand gekocht en heeft mij in 1.5 jaar nog nooit in de kou laten staan.
Maar de verwarming is meestal lauwe lucht.
Heel soms word hij heet maar dat is echt maar zelden.
Ik kan er ook geen peil optrekken wanneer hij wel eens een keer warm wordt. Koelvloeistof is altijd voldoende en heb nog nooit een druppel olie bij hoeven vullen. Het knopje van de verwarming gaat niet helemaal volledig naar rechts, hij blijft een beetje op 3kwart hangen. (kan hem wel helemaal naar rechts draaien maar hij springt dan terug naar de 3 kwart stand als ik hem los laat)
Helaas heb ik geen temperatuurmeter om te zien hoe warm (of koud) de motor word. Volgens mij word hij wel gewoon warm want de koelvin slaat wel geregeld aan.
Ook gaat het motorstoringslampje branden als ik onafgebroken langer dan 45min rijd. Stop ik tussentijds dan is er niks aan de hand maar onafgebroken, gaat deze branden. De auto reageert verder gewoon normaal en je merkt er dus niets aan. De volgende dag is het lampje gewoon weer uit.
Iemand een idee???

Tassie127

Geplaatst door Tassie127 , lid sinds 3 maanden geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Dat het lampje af en toe aan gaat is natuurlijk niet goed , maar zal niet door het slecht werken van je kachel komen.
Dat het knopje niet goed werkt is wel een reden , dit zou ik eerst eens onderzoeken , afstelling of iets afgebroken ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.