Fiat Punto: Punto-ellende

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16v

Hallo,

Onze punto drijft ons tot wanhoop. Zal proberen om het beknopt te houden.

Het begon met inhouden en stotteren. Auto weggebracht, nieuwe bougies nieuwe kat en t leek verholpen.

Niet veel later wéér stotteren, nu gepaard met uitvallen van de motor. Weggebracht, wederom nieuwe bougies (waarom, geen idee, ben geen monteur) en nieuwe stekker voor bobine. Leek verholpen.

Nog geen drie dagen later weer hetzelfde verhaal. Maar inmiddels zo ernstig dat we geen 300 meter meer konden rijden zonder dat de motor uitviel. Levensgevaarlijk dus. Dus hebben we m maar ff laten staan. Geen vertrouwen meer in garage of Beun de Haas en (laten we eerlijk zijn) spaarpot leeg.

Maar nu moet ie voor de APK en moet hij dus lopen. Góéd lopen. En ik heb m'n hulplijnen ingeschakeld, maar ook zin zitten met de handen in het haar.

Allereerst heb ik de accu vervangen. Dat was sowieso nodig. Maar de auto start in inmiddels helemáál niet meer. Ja, één keer, ongeveer een halve seconde. Conclusie; startmotor is goed. Polen en massa zijn ook goed. Maar wat is dán het probleem?! Waar moet ik nou in godsnaam verder? Bedoel, ik ben handig genoeg maar ik ben geen monteur. Kan en durf een hoop zelf als ik maar wel weet wat ik moet doen.

Klinken deze problemen voor iemand bekend en weet iemand waar ik nu verder moet? Alvast bedankt!

Geplaatst door

Angelz (0)

al 12 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Lijkt me verstandig de ECU uit te laten lezen.. Een ervaren monteur zal daaruit conclusies trekken en gericht te werk gaan..

Was de Katalisator stuk?? verstopt, lek of verzadigd?? Waren de bougies gewoon aan verv angen toe.. En was er later een nieuwe bougie stuk gegaan??

Het stotteren en soms uitvallen duidt op een af en toe probleem.. Als het zelf diagnose systeem van de ECU een foutmelding geeft is de oplossing nabij.. Als er geen foutmelding is kun je heel veel electronica yutsluiten als oorzaak..

Het kan ook de lambdasensor (sensoren) zijn. Het zelfde heb ik ook met mijn Punto gehad. Brand er een motormanagement lampje? Uitlezen is inderdaad de eerste stap.

martijnthomas 0

12 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.