Fiat Punto: remschijven vervangen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine

Graag wil ik weten of ik zelf de remschijven van mijn Fiat Punto 60 Selecta kan vervangen en de remblokken. Kan iemand mij hierover informeren of dit te doen is en hoe ik te werk moet gaan.

leko2222

Geplaatst door leko2222 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

weet je wat het is hier zijn we een beetje huiverig voor als jij nog nooit aan remmen hebt gewerkt en wil dit nu gaan doen en dadelijk na alle info gebeurd er iets,wat dan??in principe stelt dit niks voor,maar voor jou misschien wel.

leko2222 (0), 14 jaar geleden

Hoi Robby, het stelt niks voor om de remschijven te vervangen zeg je. Ik ben niet a-technisch en heb in het verleden reeds meerdere malen aan remmen gewerkt (blokken vervangen) maar nu is er een opmerking geplaats tijdens APK dat de schijven tzt vervangen moeten worden, maar als je dit laat doen loopt het aardig in de papieren, dus ik dacht dat als ik het zelf doe dan kan ik de kosten flink kan drukken. Wat raad je me aan en hoe ga ik te werk.

leko2222 (0), 14 jaar geleden

robby10030 schrijft in een e-mail aan mij:

je pakt je komplete remklauw eraf achterkant met 2 bouten(meeste type's)dan kijk je of je remschijf met een borgboutje vastzit zie je zo aan de voorkant op de schijf zitten is ook niet bij elk type dan sla je je schijf eraf dan de naaf goed schoonmaken met staalborstel nieuwe schijven schoonmaken met remmenreiniger en alles weer terug monteren en bouten remklauw goed vastzetten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.