Fiat Fiorino 2017: Rijdt niet in versnelling

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: 225A2000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 59

Ik heb een fiat fiorino uit 2017 met een semi automatische versnellingsbak.
De auto heeft nu 55000 kilometer gereden.
Hij start en loopt als een zonnetje.
Alleen nu is heeft hij me al drie keer laten staan.
Dan rijdt hij de hele dag goed en ineens wil ik dan weg rijden zet hem in zijn versnelling maar kan dan alleen maar gas geven en de auto komt niet van z’n plek.
In geen een versnelling ook niet als ik hem handmatig zet.
Ben al drie keer bij de dealer geweest die zeggen hij geeft een storing aan, welke weet ik niet maar als ze hem dan resetten rijdt hij weer als een nieuwe.
Hij slipt niet of slaat een versnelling over maar ineens rijdt hij niet meer.
De dealer weet het ook niet.
Wat kan het zijn? Alle olieen zijn ook al bijgevuld.
Tomassen

CornelisTomassen

Geplaatst door CornelisTomassen , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Fiorino? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Ze weten het wel want er is een foutcode , daar moeten ze mee aan het werk , resetten is niet repareren , dus code achterhalen.

    Krijg alleen te horen versnellingsbak moet er onder uit en de koppelingsplaten vervangen kost 3500,00 - CornelisTomassen, 1 jaar geleden

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Dit is toch een versnellingsbak met schakelrobot ?
Als de boel gereset wordt werkt alles weer , als de koppelingsplaat versleten zou zijn of defect doet hij het na de reset ook niet.
Denk eerder dat er wat mis gaat in de schakelrobot of aansturing daarvan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Fiorino of stel zelf een nieuwe vraag.