Fiat Panda: rook

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.3 JTD

Hallo,

Ik heb de indruk dat mijn panda 4x4 diesel teveel donkere rookontwikkeling heeft bij het optrekken. Eenmaal vertrokken , niets meer aan de hand..tenzij ik het niet zie ntl. Ik rij niet alleen in de stad, maar ook aardig wat autostradekms.

Wanneer je de wagen laat uitbollen (koude motor), naar een rood licht bijv. dan zakt soms het toerental met 2 a 300 toeren en sputtert de motor even. Hij lijkt net niet stil te vallen. Dus ik heb het niet over de gewone toerenverlaging als je de bak in neutraal zet.

Ook bij warme motor zijn de eerste 2 versnellingen niet bijzonder aangenaam en het romige is ver te zoeken..

Ik moet er wel bijvertellen dat er bij aflevering een teveel aan olie inzat, namelijk 0.7 liter bovenop een normale max van 3 liter. Het oliepijl op de meetstok zat dus een flinke cm boven de max. Volgens de dealer geen probleem, maar ze hebben het toch weggenomen. Nu 5000 km verder zit het oliepijl 1cm onder de maxlijn. Dus ik vermoed een flinke liter!

Hoe ruikt de olie trouwens van een gezonde motor?

Mijn panda heeft een totaal aantal kms van net nog geen 10000.

Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

Mvg

Peter

pnol

Geplaatst door pnol (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Panda? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

tussen minimum en maximum zit maar 1 liter verschil.

max71 (0), 17 jaar geleden

hallo ik weet niet wat de oplossing is maar je probleem komt ook voor bij opel en volgens de geleerden is dit de zelfde motor bij opel zoeken op dieselbrandstof in olie
ik wens je veel sterkte

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=max71]hallo ik weet niet wat de oplossing is maar je probleem komt ook voor bij opel en volgens de geleerden is dit de zelfde motor bij opel zoeken op dieselbrandstof in olie
ik wens je veel sterkte[/quote]
Het gaat hier zeker niet over hetzelfde probleem aangezien het olieniveau hier daalt terwijl het bij het andere probleem stijgt.

max71 (0), 17 jaar geleden

jeroen kan het niet zo zijn dat als men door de vele stads ritten en korte stukken met een motor op lage temp diesel in de motor olie krijgt en dat dit voor een deel weer verdamp als de motor eens goed warm word gereden bij een lange rit op hogere snelheid en zo doende een lagere olie peil meet ik zou de motor olie toch maar eens goed bekijken /ruiken of er geen diesel bij door zit, de motor sputterd + donkere rook dit kan toch ook duiden op een te rijk mengsel

pnol (0), 17 jaar geleden

70% autostrade, 20% kleinere wegen en een 10% stad. Nog geen 10000km dus vml nog geen roetaanslag die eruit komt bij accelereren.
Motorolie ruikt niet bijzonder aangenaam, meer...hij ruikt een zeer weinig verbrand. Of is dat normaal?
Kan dit niet komen doordat er ooit een kleine liter teveel olie heeft ingezeten? Té hoge druk enzo..?
Enfin ga vrijdag naar de dealer!
Alvast bedankt.

max71 (0), 17 jaar geleden

hallo al bij de garage geweest ,was wel benieuwt wat het probleem was .groeten max

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Panda of stel zelf een nieuwe vraag.