Fiat Panda: Inhouden panda

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1000i fire

Ik heb een probleem met een fiat panda.
Waneer ik gewoon gas geef lijkt er weinig aan de hand.
maar waneer ik weg wil rijden lijkt net of die af wil slaan.
Er valt echter ook niet normaal mee te rijden maar waneer ik ga pompen met het gas kan ik (normaal) met de auto rijden.En waneer ik afrem voor een bocht slaat de auto af.
Wie weet er raad????
reeds vervangen onderdelen:*bobine
*gasklep/injectie huis
*relai's bij veerpoot
*brandstof pomp
*brandstof filter +lijdingen
*alle massa verbindingen schoongemaakt+nieuwe pluskabels gemonteerd.
*lamda sonde
*onsteking laten testen bij gespecialiseerd bedrijf.

jeroen.ws

Geplaatst door jeroen.ws (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Panda? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

1000 fire motoren zijn DE rampbakken van elke garagist, storingsgevoelig op en top, en voor geen enkele rede vatbaar. Heb je er de ORIGINELE type bougie's inzitten ????, ik heb het namelijk meegemaakt dat een R type bougie ( radio-ontstoord) al dit soort problemen gaf. Stel dus eerst de motor af op de originele specificaties, met de originele, voorgeschreven onderdelen.

Groeten Marcel

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=hellbat]1000 fire motoren zijn DE rampbakken van elke garagist, storingsgevoelig op en top, en voor geen enkele rede vatbaar.Groeten Marcel[/quote]
Daar heb ik nog niets van gemerkt hoor!!! GROETEN, JEROEN

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

nou, ik wel, maarja, ik werk dan ook niet dagelijks met fiat, en degenen die ik dan krijg zal ik dus op de normale manier moeten onderhouden, zoals ik dat bij elke andere auto doe, zonder de ervaring met dit soort motoren die jij dus wel zult hebben.

Op een of andere manier pikken deze motortjes dat niet, en ik heb heel wat bekenden/collega's die het met mij eens zijn hiermee. Zolang ze lopen, de bougies er terugindraaien die er uitkomen ( wel nieuwe uiteraard, maar niet een omgenummerd type ofzo), en verder met je pollen overal vanaf blijven, dan heb je de meeste kans dat hij ook weer netjes lopend de deur uitgaat. Als je eenmaal begint te toveren met dat spul, is mijn ervaring, dat je hem zelden weer netjes/goed lopend krijgt.

Groeten Marcel

peter01 (0) PRO, 17 jaar geleden

om dat je best wel veel verschillende motoren hebt in de panda ga ik er van uit dat het een magneti marelli is en geen bosch mono jetronic. mijn ervaring is dat de map-sensor nog wel eens problemen geven. met afslaan en inhouden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Panda of stel zelf een nieuwe vraag.