Fiat 0 2006: Nieuwe Panda schiet zomaar op stuurslot

Bouwjaar: 2006

Ik heb een gebruikte Panda gekocht van een jaartje oud. Tijdens de proefrit viel mij meteen al op dat er een zwaar punt zat in het stuur. Vorige week schoot de auto zomaar tijdens het rijden in het stuurslot. Dat liep gelukkig goed af. Maar afgelopen weekend ging het mis, bij mij in de straat schoot ie weer op het stuurslot toen ik in een bocht zat. Ik ben toen pardoes op een lantaarn paal geknald, dus mensen uit de buurt hebben meteen de politie gebeld. Toen die agent het zelf probeerde werkte het stuur natuurlijk wel perfect! De dealer zegt ook niets voor mij te kunnen betekenen. Ze zeggen dat het een verzekerings kwestie is. Maar ik vind dat toch raar. Moet ik me nu als meid met een kluitje in het riet laten sturen? Ze zeggen dat het aan mijzelf ligt maar dat kan toch niet? Ik ben nu bang geworden en durf niet meer te rijden en ik heb ook geen geld meer voor de schade want die zit in die Panda. Ten einde raad...

Maria

Geplaatst door Maria (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

54 Reacties

deowoo1995GS (5), 17 jaar geleden

Heb je de klacht eerder aangegeven bij je garagebedrijf.
Deze moet een dergelijke klacht toch sereus nemen.
Erg gevaarlijk. Ik begrijp alleen niet dat als je zegt dat het eerder is gebeurd dat je gewoon
bent doorgereden. Het zal je maar op de snelweg gebeuren.

Santa (0), 17 jaar geleden

Ja, gewoon blijven doorrijden NADAT je al zo'n ervaring hebt meegemaakt.....
Echt te gek voor woorden!

Hier is dus heel duidelijk sprake van VERWIJTBARE NALATIGHEID.
Hetzelfde geldt wanneer op de snelweg je olielampje gaat branden en je dan (zoals de meeste vrouwen) doorrijdt naar het eerste de beste benzinestation......

Hele dikke MINpunt voor www.vrouwenrijdenbeter.nl

Zit wat MINDER in over de schade en wees vooral HEEL ERG BLIJ dat je niet een persoon de vernieling c.q. de dood hebt ingereden!!!!!!!

Santa (0), 17 jaar geleden

En wat je bij een proefrit VOOR de koop allemaal opmerkt aan een auto, moet je dus VOOR de koop WEL even op papier/voorlopig koopcontract laten zetten met het doel deze gebreken te laten verhelpen.

Achteraf kijk je namelijk de koe ALTIJD in zijn achterste..............

Misschien kun je nog achterhalen wie de eerste eigenaar was?

Maria (0), 17 jaar geleden

Nou moe. Waarom doet u zo lelijk tegen mij Santa? Ik dacht dat ik van een auto die zo nieuw is geen problemen hoefde te verwachten. Het is mijn eerste autootje, hoe moet ik nu weten hoe alles werkt?
Ik heb me eens verdiept in uw verhalen en daaruit blijkt wel dat A) een man bent, en B) een advocaat bent.
Wilt u mij dan niet helpen? Ik ben maar een arm meisje van twintig lentes jong. Ik ben vanmorgen trouwens nog gebeld door die politie agent. Hij vond het ook heel sneu voor mij en wilde vanavond wel even langs komen om de mogelijkheden te bespreken. Ik weet alleen niet of dit verstandig is. Hij was tenminste wel met me eens dat dit niet aan mij ligt. Hij kan meer dan ik in ieder geval! Maar een advocaat kan nog meer bereiken natuurlijk, dus Santa of hoe u ook maar heet?

radeloosje

Santa (0), 17 jaar geleden

Maria, sorry dat het wat bot overkomt, dat was niet persoonlijk bedoeld, maar dat is vaak de enige snelle manier om mensen een leermoment duidelijk te maken.
En ja, vrouwen zijn nogal eens wat afwijkend in gedrag bij storingen aan hun auto's.....

Voor wat betreft het kunnen helpen bij evt. claims geldt nog altijd het credo `Wie eist, die bewijst`
Dat betekent in grote lijnen dat JIJ moet aantonen dat je bij de proefrit al iets gemerkt hebt aan de stuurinrichting. Uit jouw verhaal begreep ik dat je dat NIET op papier hebt.

Er is echter nog een andere invalshoek en dat is de produktaansprakelijkheid. Je mag inderdaad van zo´n auto verwachten dat hij NIET van dit soort ernstige gebreken vertoont. Er zal dus DUIDELIJK onderzoek moeten plaatsvinden aan de stuurinrichting. En dit moet door een ONAFHANKELIJKE instantie gebeuren en dus NIET door de dealer! Je zult dus met de auto naar een andere dealer moeten of de auto specifiek laten nakijken door een ander onafhankelijk bedrijf.

Laten we vooropstellen dat het idd sneu is, maar iets wat sneu is geeft nog geen GELIJK of financiele compensatie.

Santa (0), 17 jaar geleden

Om te beginnen zul je nog wat duidelijker moeten zijn in je verhaal.
Wanneer heb je de auto gekocht bij de Fiat dealer? Wat voor garantie heb je er op?
Hoe heb je de auto verzekerd? (toch niet WA of WA plus, he....?)
De dealer maakt zich er op dit moment wel HEEL erg gemakkelijk van af, maar dat is nagenoeg standaard gedrag bij deze jongens.......

Het is namelijk zo, dat je, naast garantie, er vanuit mag gaan dat een auto van 1 jaar oud dit soort gebreken nog NIET heeft.....
Een en ander is geregeld in het Burgerlijk Wetboek en dat weet de dealer ook wel.........

Het heikele punt wordt dus de stuurkolom. Die zal moeten worden onderzocht om te kijken of er inderdaad ongeregeldheden aan te zien zijn.

Het inschakelen van je rechtsbijstandsverzekering is een goed startpunt maar ik ben bang dat je die verzekering NIET hebt afgesloten.....

In zo´n geval kun je nog uitwijken naar het bureau van Rechtshulp in jouw buurt.

Santa (0), 17 jaar geleden

Het feit dat je een meid bent is NIET van invloed op het feit of je je nu wel of niet met een kluitje in het riet moet laten sturen. Geslacht heeft in dit soort zaken geen doorslaggevende betekenis.
Mijn opa zei altijd: ook in mooie blauwe ogen verschijnen wel eens tranen.....

Ik hoop alleen dat je er nu een beetje van doordrongen bent dat ik je slechts duidelijk wil maken hoe de zaken er een beetje voor staan. Kijk, jouw valse hoop geven en wat strooien met allerlei adressen van instanties die uiteindelijk allemaal niks voor jou kunnen betekenen, is niet zo moeilijk.
Je moet nu kijken naar de FEITEN en de EMOTIES buitensluiten. Je hebt/krijgt een geschil met je dealer en die strijd zul je objectief aan moeten gaan.
Immers, uiteindelijk zal een derde persoon (rechter) uitspraak moeten doen. Vaak hoeft het niet zover te komen en wordt er VOOR een evt. zitting al een schikking getroffen.

Doorrijden met deze auto raad ik je ten zeerste af! Heel vervelend om niet meer te kunnen rijden, maar onthoud heel goed: DIT keer was het een lantaarnpaal (of LICHTMAST, zoals die agent dat tegen jouw zal gaan zeggen) ............
Ga je WEL doorrijden en gebeurt het WEER en rijd je dan een PERSOON aan, dan weet je ZEKER dat er een agent bij je thuis zal gaan komen en dan bedoel ik NIET je verzekeringsagent......

Santa (0), 17 jaar geleden

En vestig niet teveel hoop op de politie. Dat is een opsporingsinstantie.
Die agent had op het moment vlak na de aanrijding eigenlijk jouw auto voor een technisch onderzoek mee kunnen nemen naar het politiebureau. Maar gezien de schade en de schuldvraag (is voor hen duidelijk: auto rijdt tegen lichtmast dus is automobilist juridisch aansprakelijk) zal hun dat wel wat teveel moeite zijn geweest.
Nu moet JIJ echter het bewijs leveren.
Ik zou je aan kunnen raden om de stuurkolom c.q. het stuurslotgedeelte door een ANDERE dealer te laten vervangen en de onderdelen aan jou af te geven. Gezien jouw ervaringen zou ik dat spul SOWIESO laten vervangen!
Je kunt die andere dealer vragen om hun bevindingen t.a.v. het stuurslot op papier te zetten maar ik denk dat geen enkele dealer daar veel voor voelt. Ze bijten elkaar namelijk niet zo graag......
Maar je weet maar nooit. Nooit geschoten is altijd mis!

Maria (0), 17 jaar geleden

Ahum, nee niet dan bij een dealer gekocht, ik dacht dat het niet zo een vaart zou lopen. Ik wacht eerst die agent wel af die vanavond komt, hij kan misschien meer dan mij bereiken. En ik heb mijn wagentje alleen WA verzekerd. Zou het kunnen komen dat mijn Panda eens is gestolen? Dat ze met een mes of zoiets getracht hebben te starten? Heh ik kan er wel om janken, bah! Ik dacht dat hij totaal los zou zijn, maar dat was gelukkig niet zo. De schade is nog geen 6000 euro zeiden ze, pfff alsof het niets is. Had ik hem maar nooit gezien. Is er niet iemand handig hiero? Even een gebruikt onderdeeltje erop ofzo? Ik heb nog maar vierhonderd euro over! Het zal zeker wel niet genoeg zijn. Had ik nu maar een sterke vent, die wist er wel weg mee....

Mar.

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb in de lange tijd die ik in het autovak werk nog nooit meegemaakt dat een auto spontaan in het stuurslot springt. Naar mijn menig is dit alleen mogelijk als er aan het stuurslot een defect is onstaan na een poging van of tot diefstal van de auto.
Mogelijk is dit ooit gebeurd en is het stuurslot hierna niet vervangen ,maar ondeugdelijk gerepareerd.

Hans

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

maria..de panda op de foto is dat de jouwe? of zomaar een plaatje van internet?

johnoo (0), 17 jaar geleden

Voor grappen moet je op een andere site zijn.MARIA

Maria (0), 17 jaar geleden

Nee Arie, het is eenzelfde kleur maar dat is alles, het is niet de mijne. Deze is zomaar een van het net. De mijne wil niet meer. Ben jij handig Arie?

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

http://www.waldnet.nl/wn/nieuws/15292/St...

hier zijn nog een paar voor het plakboek maria.....

weet je het wel heel zeker? bovenstaande heeft ook een lantaarnpaal geramd...maar heeft toch echt een andere oorzaak..

of toch toeval.....?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

beter lezen arie.... gaat het beste met de bril op... er staat!!!!

Een stilstaande gele Fiat Panda is zaterdagavond rond 22.30 uur aangereden op de Noordersingel in Burgum. Het

paul,

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

weet je het wel heel zeker? bovenstaande heeft ook een lantaarnpaal geramd...maar heeft toch echt een andere oorzaak..

en wat staat hier dan????????????????????????

p.s bord van pearl of hans anders bij jouw in de buurt over het hoofd gezien paul?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

nog één keer keer dan..... begrijpend lezen lijkt toch moeilijker dan het is.

Een stilstaande gele Fiat Panda is zaterdagavond rond 22.30 uur aangereden op de Noordersingel in Burgum. Het ongeluk gebeurde toen in het donker een andere automobilist tegen de auto aanreed. Deze moest halverwege de Noordersingel keren omdat er aldaar aan de weg gewerkt wordt. Daarna werd de Fiat Panda geraakt.

De auto werd een tiental meters van zijn plek gereden en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De politie heeft de zaak afgehandeld en de DAB uit Drogeham heeft later in de avond de auto geborgen. Er raakte niemand gewond.

lees ff goed....... de panda werd aangereden.. EN NIET AANGEREDEN DOOR EEN LANTAARNPAAL.

paul,

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

auto op stuurslot spontaan, zwaar punt in het stuur...niemand die het voelt of kan vinden...
net geen 6000 schade...of der iemand ff een gebruikt dingetje in kan zetten...

wat voor gebruikt dingetje zou der dan op moeten maria? een complete gebruikte voorkant incl gebruikte stuurkolom?


meen je dit allemaal serieus maria??????

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

dat kun jij mooi effe doen arie....!! is een mooi klusje voor jou, kun je altijd weer iets van leren.. let wel op dit is moderne techniek he! niet te vergelijken met een golfplaat 1 & 2....

paul,

Santa (0), 17 jaar geleden

Toch wel leuk dat sommigen "zomaar" een agent bereidwillig vinden om 's avonds ff langs te komen.....
Waarschijnlijk is hij wel groot en sterk genoeg voor jou, maria?

Of is de Panda nu geraakt door een luie hond...?

Santa (0), 17 jaar geleden

Hij is WEL goed.......
Hahahahahahahaha!

Santa (0), 17 jaar geleden

't is wat met die Kelderratten......

[url=http://img101.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img101.imageshack.us/img101/6451/...[/img][/url]

Santa (0), 17 jaar geleden

Maria, nog bedankt voor de leuke foto van jezelf en je zusje!
Zal hem hier ook maar ff plaatsen.

[url=http://img176.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img176.imageshack.us/img176/5116/...[/img][/url]

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Maria, het feit dat een auto een jaar oud is wil NIET zeggen dat hij geen problemen heeft. En het is heel jammer dat je het wel gemerkt hebt en er, nadat het stuurslot erop sloeg en er geen aanrijding was, dat je doorgereden bent met het gevolg wat je nu hebt, Nu heb je een probleem en mag JIJ bewijzen dat de auto op het stuurslot sloeg. En dat zal niet meevallen, helaas voor je. Je mag nog van geluk spreken dat jij en/of iemand anders geen letsel hebt opgelopen anders waren de gevolgen nog veel erger. Ga er maar van uit dat het leergeld is (helaas voor jou heel veel) maar het had nog veel slechter kunnen aflopen, met iets wat je je hele leven blijft achtervolgen. Sjaak

Maria (0), 17 jaar geleden

Nou het is opgelost! Gisteravond samen met mijn agentje naar de verkoper geweest en het geld terug geeist. Eerst wilde die nergens van weten, maar nadat mijn sterke arm zijn overredingskracht ten toon spreide ging de verkoper overstag.
Ik heb tot het laatste duppie mijn centjes teruggekregen.
Vanavond ga ik lekker uit met mijn nieuwe vriendje....
Morgen gaan we samen voor een nieuw autootje kijken. Ik weet nog een mooi gebruikt exemplaar van een jaar oud in het noorden van het land....

Allemaal hartstikke bedankt mannen! Ik zal jullie niet vergeten.

Euforisch ding

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Gefeliciteerd Maria.

Deze afloop is, zeker voor jou, een hele goede !!!. Maar het feit dat de verkoper toch na enige overreding jou al je geld terug gaf, geeft voor mij toch wel te denken. Hij heeft er dus waarschijnlijk van af geweten dat er iets niet goed met de auto was. Voor jou is het "eind goed, al goed" . Veel succes met de volgende auto, en blijf kritisch bij de aankoop (en eigenlijk altijd). Sjaak

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

dus de verkoper neemt de panda, incl een kleine 6000 euro schade terug voor het volledige aankoop bedrag.............wees zuinig op zo'n verkoper/garagehouder.......je hebt te maken met een heeeeeeeeeeeeele zeldzame verkoper.....!

overigens ook een geluk dat die agent nog wat vrije tijd over had voor jouw.......ik zou hem maar goed belonen....!

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat bedoel je daar nou precies mee Arie? Ik ben ook vrij gemakkelijk in geld teug geven, maar om nou te zeggen dat ik er nog es voor beloond word???
Misschien heeft die ome agent wel iets wat wij allemaal niet hebben, hehehehe!
Hee Maria, als je maar geen gekke dingen doet, je weet het maar nooit, je hoort soms zulke rare verhalen.........

Sytze

Hendrik4290 (0) PRO, 17 jaar geleden

Toch gek dat de meeste mannen compleet anders reageren als een berichtje door een vrouw ingestuurd wordt. (is het wel een vrouwtje of zijn jullie allemaal beet genomen, hier lijkt het volgens mij wel op???)

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

.

2062001 (0), 17 jaar geleden

en toch. Geloof ik dit verhaal voor geen meter. Vantevoren ben je al ruim 2 a 3 weken kwijt aan onderzoek etc etc

Plus dat als dat plaatje gewoon van internet is, waarom zet je hem dan in Paint en op een imageshack ipv direct van een site af te linken.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

hoezo fake....... oom agent niet meegaat? je zult ze de kost geven. overigens oom agent is ook niet van steen..

paul,

2062001 (0), 17 jaar geleden

[quote=paulkelder]hoezo fake....... oom agent niet meegaat? je zult ze de kost geven. overigens oom agent is ook niet van steen..

paul,[/quote]
Zeg ik dat dan? Nee

Ik zeg dat dat niet gelijk gebeurd. Er moeten eerst allerlei rapporten door dergelijke instanties zoals politie en verzekering woden opgemaakt.

En het gebeurd rond 14/15 oktober en op 20 oktober heeft ze een agent mee die geld terugeist? Terwijl niets bekend is? Geen vooronderzoek, geen oorzaak, helemaal niets?Geen bewijs niets.

Komop zeg

Santa (0), 17 jaar geleden

Amber, 2 tot 3 weken onderzoek voor een simpele aanrijding?
Neeee toch??

2062001 (0), 17 jaar geleden

[quote=Santa]Amber, 2 tot 3 weken onderzoek voor een simpele aanrijding?
Neeee toch??[/quote]
Wel met zon vermeende oorzaak. Een technisch manement moet worden onderzocht door de onafhankelijke schade expert. Zie die maar een te regelen binnen een week. De auto moet onderzocht worden, de auto moet getest worden.

En aangezien ze verteld dat het stuur NA de aanrijding het gewoon weer deed, had de agent geen enkel bewijs dat het stuurslot daadwerkelijk niet werkte.

Santa (0), 17 jaar geleden

Daar is die ongevalsanalyse toch voor..??

2062001 (0), 17 jaar geleden

[quote=Santa]Daar is die ongevalsanalyse toch voor..??[/quote]
je kan een analyse niet op basis van "zien" maken.

Het lijkt en klinkt wel allemaal zo simpel, maar dat is het niet.
Zet nou eens de punten bij elkaar. en vergelijk het met een andere aanrijding.

de hare:

Koopt Panda
Stuurslot schiet vast
Stuurslot schiet WEER vast
Knalt tegen lantaarnpaal
Na aanrijding werkt stuur normaal
Agent komt
Analyseert het op het oog
Agent gaat 5 dagen later mee het geld terugeisen en krijgt zo in 1 klap alles terug?
Geen bewijs
Geen voorafgaand technisch onderzoek, dat KAN niet in 5 dagen tijd.

Dan kan een ander zich ook wel voordoen als agent of verzekeringsagent en naar die dealer gaan en dat verhaal vertellen. Als ik toch me geld zo zonder discussie terugkrijg.


Mijn aanrijding 2 jaar geleden:

Rij op voorrangsweg
Auto staat te wachten om straat in te slaan
Wij vlakbij, auto duikt inene voor ons, vol erboven op, auto total loss.
Andere betrokkene verklaart gelijk tegenover politie dat zij schuldig was.
Na 1,5 jaar pas geld van de verzekering omdat het toen pas allemaal rond was.

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

overigens een hele goeie garagehouder/verkoper..................6000 eurie schade..., en neemt de auto terug voor het voledige aankoopbedrag.

wellicht iets voor de warme douche?

en van de topic opener hoort men niks weer....heel leuk verhaal voor bij de borrel..!

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

.

2062001 (0), 17 jaar geleden

[quote=paulkelder][quote=2062001][quote=Santa]Amber, 2 tot 3 weken onderzoek voor een simpele aanrijding?
Neeee toch??[/quote]
Wel met zon vermeende oorzaak. Een technisch manement moet worden onderzocht door de onafhankelijke schade expert. Zie die maar een te regelen binnen een week. De auto moet onderzocht worden, de auto moet getest worden.

En aangezien ze verteld dat het stuur NA de aanrijding het gewoon weer deed, had de agent geen enkel bewijs dat het stuurslot daadwerkelijk niet werkte.

je moet je ketenpartners inschakelen, informatie inzamelen etc etc[/quote]
agenten zeggen dat ze agent zijn....schoonmaaksters zeggen dat ze bij de politie werken.

''geen van beiden liegen'' :)

paul,[/quote]
Ligt aan welke schoonmaker.

2062001 (0), 17 jaar geleden

Plus dit he:

Openingspost:

De dealer zegt ook niets voor mij te kunnen betekenen. Ze zeggen dat het een verzekerings kwestie is.

Later:

Nee niet bij een dealer gekocht.

Santa (0), 17 jaar geleden

.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

.

2062001 (0), 17 jaar geleden

lees het topic eens door. Ben ik de enige die er zo over denkt?

Niet dus.

Santa (0), 17 jaar geleden

Amber, BROA?

2062001 (0), 17 jaar geleden

Ik geef mijn mening, en ik ben NIET de enige.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

,

2062001 (0), 17 jaar geleden

[quote=paulkelder][quote=2062001][quote=paulkelder]welke rang heb je...? BOA....? STADSWACHT..? 1 steep, 2 streep...... bloemkool..?

paul,[/quote]
Een stadswacht is niet van de politie. En een BOA is geen rang binnen de politie. Ik ben in opleiding en hou me op dit moment heel erg veel bezig met verkeersdelicten en schades. Na opleiding heb ik 4 strepen.

Plus, lees het topic eens door. Ben ik de enige die er zo over denkt?

Niet dus.[/quote]
maakt in feite niks uit wat je doet en wie je bent, zonder kleren zijn we naakt en allemaal het zelfde dus dat apepak.... zegt in feite niets het blijven mensen met gevoel......... waarom zou dit mens zo'n vrouwtje niet willen helpen.. misschien wel in ruil voor iets..........................

paul,[/quote]
Ik geloof best dat de agent wilde helpen, maar zo snel KAN niet.

Het heeft niet met WILLEN te maken, maar met KUNNEN.

Als je mijn punten leest, is het niet mogelijk dat je ZONDER technisch onderzoek, zonder dat de verzekering erbij is geweest, binnen 5 dagen je hele bedrag terugkrijgt.

Wat is er gebeurd met de panda? Zomaar voor de deur bij de verkoper neergezet? Zonder enig bewijs?

Je ziet zelf toch ook wel dat het verhaal rammelt.

En dan eerst zeggen dat de DEALER niets kon doen, en later zeggen: Nee ik heb hem niet bij een dealer gekocht.

2062001 (0), 17 jaar geleden

Voorbeeldje en dan ga ik slapen.

Stel: Ik zit te smsen achter het stuur. Ik verlies de macht over het stuur en knal tegen een lantaarnpaal aan.

Ik bel de politie en zeg dat ie zo inene in het stuurslot ging. De agent voelt, en het stuur draait gewoon.

Dan zou ik dus door een fout van mezelf zo even, zonder enig bewijs mijn duizende euros terug kunnen krijgen?

Nee, zo werkt het hier niet. Om een aardappel te ruilen heb je bij wijze van spreke al een bonnetje nodig.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

,

2062001 (0), 17 jaar geleden

Lees mijn voorbeeld nou eens.

Maargoed als jij het gelooft, dan is dat jou recht. Net als dat het mijn recht is dat ik mag zeggen dat het niet klopt.

Discussie ten einde.

Slaap lekker alvast

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=2062001]Voorbeeldje en dan ga ik slapen.

Stel: Ik zit te smsen achter het stuur. Ik verlies de macht over het stuur en knal tegen een lantaarnpaal aan.

Ik bel de politie en zeg dat ie zo inene in het stuurslot ging. De agent voelt, en het stuur draait gewoon.

Dan zou ik dus door een fout van mezelf zo even, zonder enig bewijs mijn duizende euros terug kunnen krijgen?

Nee, zo werkt het hier niet. Om een aardappel te ruilen heb je bij wijze van spreke al een bonnetje nodig.[/quote]
ruilen zonder bonnetje...? je moest eens weten... maar goed, daarom zit jij ook nog in opleiding en ik in de praktijk en je weet deze staan nooit haaks op elkaar.

paul,

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ten eerste: ik heb het idee dat ik in 1 keer in een discussie val, waar komt de aanleiding vandaan Am, om hierop te reageren?
2 Er is volgens mij geen sprake van verzekeringswerk, na het ongeval is Maria met een (bevriende) agent naar de verkoper geweest (dealer of geen dealer, maakt mij niet uit) en die heeft haar het geld terug gegeven van de aankoop (waarschijnlijk met terugname van de botspanda). Einde oefening, Maria haar geld terug en de verkoper zijn auto. Als hij hier zo makkelijk mee akkoord is gegaan, is het voor mij een teken dat hij wist dat hij een fout had gemaakt en zo verdere schade wil/kan voorkomen.

Sjaak

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Wind je niet al te veel op Am! Wees blij voor Maria, het arme kindje is tenminste geholpen. En zo zie je maar weer: de Politie is toch maar weer je beste vriend.........


Sytze

Ps. Aardappel?!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat 0 of stel zelf een nieuwe vraag.