Fiat Tempra 1.6 IE SW: scheef stuur / tempratuur wordt soms hoog

Bouwjaar: 1995

mijn tempra heeft onlangs een paar nieuwe (2e hands) banden gekregen omdat de oude niet goed meer waren. voor heb ik nu 14" velgen en achter 15" (die heb ik van de dealer gratis gekregen omdat ze toch over waren). sindsdien heb ik een lichte afwijking naar rechts terwijl het stuur redelijk irritant naar links helt. omdat er een airbag in zit kan ik deze niet zondermeer los draaien en iets kantelen. kan dit te maken hebben met het vervangen van de banden (hij trilt ook iets dus de uitlijning is in ieder geval niet perfect) of is er meer aan de hand ( en hoe krijg ik het stuur evt weer recht). het valt me wel op dat er een "bonkend" geluid van voor uit de auto komt bij bijvoorbeeld hobbels in de weg...


ook wordt de auto snel warm als je niet rijdt (stoplichten bijv) dit loopt doorgaans op tot iets boven de 90 graden... kan dit kwaad?

laatste vraag: als ik een tijdje met de auto heb gereden (half uurtje of zo) dan wordt het warm bij m 'n voeten, ook al staat de kachel niet aan of niet op m'n voeten gericht... weet iemand waar dit aan kan liggen?

Joozt

Geplaatst door Joozt (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Tempra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dupl-u-10110-5dd147ca82062+pierul (0), 20 jaar geleden

Als dit allemaal sinds het vervangen van de banden komt moet je toch maar eens met die garage gaan praten, die hebben blijkbaar dan iets fout gedaan. Of probeer zelf nog 2 15 inch banden+velgen voor de voorkant te krijgen en kijk dan wat er nog aan probleem over is.

maartena (0), 20 jaar geleden

vraag1 banden: zorg er minstens voor dat de banden op de vooras dezelfde maat hebben en dezelfde maat band met dezelfde slijtage, en zorg voor gelijke bandenspanning.

Als ik jou was zou ik rondom de auto dezelfde maat banden en type/maat velgen monteren, want dat is de enige goede configuratie waarvoor de auto ontwikkeld is.

Laat hem daarna uitlijnen bij een goede garage/bandenspecialist.

vraag 2: het is normaal dat de temperatuur snel oploopt als je stopt met rijden. Immers geen rijwindkoeling meer. De temperatuur moet niet boven de 100 graden komen.

vraag 3: warm bij je voeten heb ik ook in mijn tempra, de temperatuur isolatie is niet supergoed, bij mij circuleert de kachel toch ook een klein beetje als je hem op "koud" zet.... niets aan te doen, ik ga daar geen nieuwe kachelradiator voor kopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Tempra of stel zelf een nieuwe vraag.