Fiat Punto: Schokdempers?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 8V

Hallo allemaal,
Ik zit wederom met een probleem. Als mijn fiat zwaar beladen is dan wil de uitlaat nog eens tegen de grond aan komen bij het nemen van een drempel. Ik zie wel dat de uitlaat bij een fiat punto laag hangt maar het hoort toch niet dat deze tegen de grond komt als er twee personen achterin zitten?? Ik moet dan echt heeel langzaam over de drempel. Het probleem is mij niet eerder opgevallen omdat ik voornamelijk alleen in de auto zit. Mijn eerste gedachte is dat de schokdempers achter het probleem zijn. Voordat ik deze (online) ga bestellen wil ik ander mogelijke oorzaken uitsluiten of moeten de schokdempers de oorzaak zijn?

Nas

Geplaatst door Nas (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 9 jaar geleden

Schokdempers bepalen de wagenhoogte niet.
Misschien is het beter om hulpveren te (laten) plaatsen.

kaleido 1 (1755) PRO, 9 jaar geleden

Kwaal van dit type is dat de schroefveren in zakken ,auto gaat dan in de kont hangen , er zijn versterkte schroefveren leverbaar , die het gewone rijcomfort behouden maar bij extra belading progressief gaan werken , dus stugger worden waardoor de kont niet zo doorzakt.
Dus schroefveren vervangen .

Nas (0), 9 jaar geleden

Het is even geleden. Ik ben inmiddels bij diverse garages geweest. De schroefveren en schokdempers zijn nog goed. Het zou mogelijk de as kunnen zijn maar om de kosten te beperken heb ik dit niet laten controleren. Ik heb mij laten vertellen dat dit nou Italiaanse makelaardij is. Het maakt verder ook niet uit want ga de auto inruilen tegen een andere. Bedankt allemaal voor jullie bijdrage

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.