Fiat Cinquecento: Startproblemen. Start niet in 1 keer of gewoon niet.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 899

De auto start vaak niet bij de eerste poging. Na een aantal keer proberen start hij soms uiteindelijk wel (maar soms ook niet). Als hij start slaat hij gewoon in 1 keer aan. Code sleutel lampje gaat uit na de MAR stand. Recentelijk is wel de dynamo vervangen en is de accu 3 uur ontkoppeld geweest. Er komt wel benzine uit de slang, dus de brandstofpomp doet het. Ook draait de startmotor gewoon rond. Wat kan het wezen, heeft het met de ontsteking te maken of met de startblokkering? Is de startblokkering eventueel makkelijk te verwijderen? Hoop snel op een goed antwoord, bijvoorbaat dank.

FiatCinq

Geplaatst door FiatCinq (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

FiatCinq (0), 12 jaar geleden

De auto start vooral slecht met een warme motor, als ik er net mee gerijden heb, uit heb gezet en weer wil starten. Met een koude motor start hij meestal vrijwel direct na 1 a 2 (soms 3) keer proberen.

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Krukassensor vervangen

FiatCinq (0), 12 jaar geleden

[quote=thei11316]Krukassensor vervangen[/quote]
Bedankt voor je reactie thei11316! Kan jij mij ook uitleggen hoe het vervangen van de krukassensor verklaart dat de motor warm niet/nauwelijks wil starten en koud vaak wel wil starten? Met het vervangen van de dynamo is de krukassensor wel losgehaald geweest.

thei11316 (0), 12 jaar geleden

Oke stel hem dan eerst zo dicht mogelijk af op de pully,denk dat daar dan het probleem zit.
Het waarom warm niet en wel koud starten lukt heb ik me nooit in verdiept,ding is dan kapot dus vervangen.

FiatCinq (0), 12 jaar geleden

[quote=thei11316]Oke stel hem dan eerst zo dicht mogelijk af op de pully,denk dat daar dan het probleem zit.
Het waarom warm niet en wel koud starten lukt heb ik me nooit in verdiept,ding is dan kapot dus vervangen.[/quote]
De krukassensor zat inderdaad ietjes scheef opgeschroefd. Deze weer netter recht erop geschroefd en nu start de auto tot nu toe gewoon weer in 1 keer, ook nadat ik de auto een stukje warm gereden had. Nogmaals bedankt voor het advies thei11316!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.